Find de gode kajak-ruter

På Naturstyrelsens ”Ud i Naturen-kort” finder du 40 flotte kajak-ruter og gode steder at gå i land med kajak.

Det giver helt forskellige oplevelser at ro kajak i en fjord, ved kysten eller på en å. Foto: DGI Sønderjylland

Vil du se fugleliv? Sæler? Eller måske slotte?

Sæt din kajak i vandet det rette sted, så kan du være heldig at se marsvin og sæler tæt på din kajak - ud over en række havfugle.

På Naturstyrelsens ”Ud i Naturen-kort” er der 40 kajak-ruter, som Miljøministeriet, Friluftsrådet og Dansk Kano- og Kajakforbund står bag.

Kajak-ruter med mange detaljer

Ruterne er detaljeret beskrevet. Du kan bl.a. læse, hvor du kan gøre stop, hvor der er toiletter, om stranden er meget stenet, hvor du kan være heldig at se marsvin mv.

Nogle af ruterne strækker sig over flere dage, så her kan du også læse om overnatningsmuligheder. Du kan evt. nøjes med at bruge en lille del af en større rute.

100 organisationer leverer ruter

Ca. 100 organisationer, kommuner og turistforeninger mv. lægger informationer ind på kortet, bl.a. løberuter, vandreruter, cykelruter, mountainbike-stier mv.

Blandt bidragyderne er Dansk Kano- og Kajakforbund, lokale Naturfredningsforeninger, Dansk Cyklist Forbund og ca. 24 kommuner.

700.000 bruger Ud i Naturen-kortet årligt.

Læg dine gode steder og ruter ind

Du kan selv lægge dine favoritpunkter ind på kortet, så andre kan få glæde af dem. Måske vil du gerne dele en god udsigt, et godt landgangssted til kajak eller noget andet.

Det gør du under fanebladet ”del naturoplevelse”, hvor efter du skal logge på.

Deciderede ruter fra et sted til et andet kan du også lægge ind, men de bliver ikke gjort synlige for andre end de venner, du inviterer til at se ruten.

Hvis ruten skal være synlig for alle, skal det nemlig først tjekkes, om den er OK.

Har du et forslag til en kajak-rute, kan du sende den som tekst (helst word-dokument) med ruteforslag og gerne billeder til udinaturen@nst.dk.

Når Naturstyrelsen og Kano- og Kajakforbundet har gennemgå forslaget, vil dit bidrag kunne indgå i forbundets kajakruter opdelt efter sværhedsgrad (EPP-niveau).