Stort initiativ sætter fokus på at gå i 2021 - kom med!

I 2021 skal vi alle ud at gå – sammen og hver for sig. Inviter familie, venner og kolleger med ud at gå inden for de tilladte corona-rammer.

Gåture gør godt for kroppen, og frisk luft og motion er godt for sjælen - og så er det pærelet, socialt og drønhyggeligt.

Det er DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI, der står bag projektet 'Sammen i bevægelse', som skyller ind over landet i seks forskellige bølger i løbet af året.

Læs også: Gå-træningsprogram: Træn op på 4 uger til at gå et halvmaraton

Den første bølge rammer allerede her i januar under navnet 'Danmark går sammen', og skal få danskernes øjne op for en af de lettest tilgængelige motionsformer: Gang.

Ud over partnerskabet sætter Ældre Sagen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kulturmødet Mors, Dansk Vandrelaug, Dyrenes Beskyttelse og Dansk Motionsforbund alle fokus på gangaktiviteter, som danskerne kan blive en del af.

På kampagnesitet danmarkgaarsammen.dk vil det være muligt at blive inspireret hele året og få det fulde overblik over alle gå-aktiviteter i 2021.

Gå med og del din gå-oplevelse

’Danmark går sammen’ går i gang fra den 25. januar til den 21. februar 2021.

Her inviteres alle danskere til at dele deres gå-oplevelser og gå-ruter. Derudover kan alle være med til at tælle skridt, udfordre familien, venner og kolleger i hvor langt, vi kan gå. Regionerne dyster mod hinanden. Hvem er bedst til at gå - region Hovedstaden eller region Midtjylland? Gå-oplevelserne kan deles med #danmarkgårsammen og #gåmed.

Læs også: Gå-træningsprogram: Til dig der vil gå lidt hver dag

Partnerskabet opfordrer alle til at gå og samle ind til ’Danmarks Indsamling’, når det store show finder sted på DR den 6. februar 2021.

For eksempel kan virksomheder belønne medarbejdere med en donation til Danmarks Indsamling pr. skridt og hver enkelt arrangører, store som små, kan få en MobilePay-kode og samle direkte ind til showet.

Når corona tillader det, vil der være mulighed for at deltage på gåture med gå-værter, foreninger og fællesskaber i hele landet. På danmarkgaarsammen.dk er der bud på  skønne ruter.


Ambitionerne er tårnhøje

Målet er at sætte gang i danskerne, så der løbende er gå-tilbud for enhver i hele 2021.

Partnerskabet glæder sig til at inspirere til gåture og fortælle om danskernes oplevelser med at gå. Corona-restriktionerne giver mange udfordringer i forhold til bevægelse, og her kan gåturene være et tiltrængt åndehul i en svær tid.

Læs også: Gå-træningsprogram: Bliv fit på 4 uger til at gå 10 km

Vores stærke fællesskaber har været udfordret, men de har hele tiden fundet nye måder at holde gang i aktiviteterne. Ved, i fællesskab, at sætte endnu mere fokus på gang, kan endnu flere danskere få nogle skønne gå-oplevelser i 2021.

En del af et aktivt år

’Sammen i bevægelse’ er seks bølger af bevægelse med hvert sit fokus i 2021. Dansk Firmaidrætsforbund, DGI, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og DR vil i fællesskab inspirere til at sætte Danmark i bevægelse, og inden året er omme, er det målet, at vi alle bevæger os mere.

Projektet lægger fra land ved at sætte fokus på gang gennem kampagnen ”Danmark går sammen”. 

Læs mere om ’Sammen i bevægelse’ på dr.dk/bevægelse