Patrick går fra København til Aalborg mod ensomhed

I 2016 oplevede Patrick Cakirli selv at være ensom. Nu går han den lange vej for at skabe opmærksomhed omkring problemet. Er der ingen, der går med ham – så står han stille.

Her ses Patrick med stort følgeskab i March mod Ensomhed i 2018. Foto: Patrick Cakirli

March mod Ensomhed er en gåtur på mere end 550 km fra København, ned over Østsjælland til Sydhavsøerne, videre over Langeland, Tåsinge og Fyn – og op gennem Jylland til Aalborg fra København til Aalborg for at sætte fokus på ensomhed. 

”Jeg skal hele tiden sørge for at have nogen at følge med og være en del af et fællesskab. Ellers står jeg stille indtil, der kommer nogen og går med mig. Det er hele ideen bag den lange gåtur,” fortæller initiativtageren Patrick Cakirli til VoresPuls. Han starter sin gåtur den 1. april.

Har selv oplevet ensomhed

Tilbage i 2016 oplevede Patrick selv, hvad det vil sige, at være ensom. Det kulminerede i et råb om hjælp på det sociale medie Jodel:

"Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går gennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face-taske på.”

Sådan lød de ord, Patrick skrev ned. Dem vender vi tilbage til. For Patrick er ikke ene om de følelser, han udtrykker i opslaget.

Det anslås, at der er omkring 350.000 danskere, der ofte føler sig ensom. Hvis du føler dig ensom, så anbefaler Folkebevægelsen mod Ensomhed, at du ganske enkelt forsøger at tale højt om det - og det kræver mod, pointerer de.

Tag kontakt til en i dit netværk, som virker rar, eller prøv at kontakte en organisation, som hjælper folk med ensomhed.

Og hvis du gerne vil hjælpe med i kampen mod ensomhed, så er der et simpelt råd, du kan tage med i din hverdag; Kig de mennesker, du møder i hverdagen, i øjnene og hils på dem - på den måde føler ingen sig usynlige, anbefaler Folkebevægelsen mod Ensomhed.

For Patrick hjalp det at råbe om hjælp tilbage i 2016.

”Halvanden time efter opslaget bliver jeg mødt af 17 fantastiske mennesker, der tog hånd om mig og min situation,” fortæller han og uddyber, at det blev startskuddet til hans kamp mod ensomhed.

Læs også: Gå - og bliv klogere på dig selv

Håber ikke han står stille i år

I 2017 stod Patrick stille to gange undervejs. Begge gange i cirka halvanden time ved henholdvis Vissenbjerg på fyn og omkring Horsens. I 2018 stod han slet ikke stille.

Det er nu tredje gang, at March mod Ensomhed afholdes. I år er ruten mere end 250 kilometer længere end tidligere. Selvom han frygter at stå stille en smule, så tror han igen, det lykkedes at gennemføre uden at stå stille.

”Ruten er jo væsentlig længere, men jeg tror sgu, jeg klarer den.”

March mod Ensomhed starter den 1. april og er færdig den 28. april, når Patrick rammer Aalborg.

Læs også: Gå uden ondt i ryggen

Gå sammen med Patrick

Du kan gå sammen med Patrcik og støtte op om kampen mod ensomhed i samfundet. Det er meget simpelt. Du skal blot møde op og følges med ham, så langt du har lyst.

Du kan finde ud af, hvor Patrick er ved at følge March mod Ensomhed på deres Facebookside HER. Der kan du se alle startstederne dag for dag under ”Begivenheder".