6 gode tips: Bliv klar til triatlon-sæsonen

Vores triatlon-ekspert Niels Brandt-Jørgensen giver gode råd til at komme i gang med træningen til triatlon i den kommende sæson.

Få 6 gode tips til træningen op til den kommende triatlon-sæson. Foto: Thomas Arnbo

Vi tog en snak om træning op til triatlonstævner i den kommende sæson med triatlonudøver gennem mange år Niels Brandt-Jørgensen, som også er konsulent i DGI Triatlon.

Her kommer han med 6 gode råd til træningen op til den kommende triatlon-sæson.

  • Sæt dig et klart mål som du kan træne frem imod. Der er langt til sommer, og du får brug for et mål til at motivere dig når det kræver ekstra energi at komme ud af døren. Hvis du har som mål at gennemføre en hel DGI 1-2-Tri i den nye sæson, kan du starte din træning op 12 uger før stævnedagen. Vi anbefaler det her træningsprogram.
  • Sæt dig ambitiøse men realistiske mål. Et mål motivere kun hvis du føler dig udfordret, men er målet sat for højt fra start vil det gå ud over gejsten i din ugentlige træning.

Læs mere: Hold fast i din motivation

  • Brug den kolde vintertid på at komme ned i svømmehallen 1-2 gange om ugen og find tryghed og vandføling i det våde element.
  • Begynd at lave coretræning 1-2 gange om ugen. Coretræning styrker dig i alle tre discipliner og forebygger samtidig skader. Det er øvelser, der styrker kroppens kerne som for eksempel mave, lænd, ryg, baller, inder- og yderlår.

Du kan lade dig inspirere af denne artikel.

Læs også: Triatlon: Tre gode træningsprogrammer

  • Meld dig ind i din lokale triatlonklub. Her kan du få sparring og gode råd af andre erfarne triatleter, og finde træningskammerater der har samme mål som dig.
  • Gør det til en vane at spise et stort, sundt og nærende morgenmåltid. Det hjælper til at give et stabilt blodsukker resten af dagen, og nedsætter derfor din sult hen mod eftermiddagen og aftenen. Personligt spiser jeg en stor portion havregrød med nødder, kerner, rosiner, honning, kokosflager og banan/æble/anden frugt. Hertil drikker jeg cirka en liter vand for at starte dagen velhydreret og holde på mæthedsfornemmelsen indtil frokost.