Sidste chance for tilmelding til Hærvejsløbet

Hvis du har lyst til at deltage i juni måneds store motionsevent på Hærvejen, skal du til tasterne. Tilmeldingen lukker 10. juni på de fleste distancer.

Hvis du vil deltage i Hærvejsløbets Cykelløb fra Flensborg eller Vejen, eller deltage på Hærvejsløbets etapeløbs fulde rejse fra Flensborg til Viborg, er det ved at være sidste udkald. Tilmeldingen lukker tirsdag 10. juni ved midnat.

På cykelruten fra Silkeborg til Viborg og løberuten fra Funder til Viborg kan man fortsat tilmelde sig nogle uger endnu.

Der er fortsat plads til flere ryttere på de to lange cykeldistancer fra henholdsvis Flensborg og Vejen. Fra Flensborg er der ca. 900 ryttere tilmeldt og dermed ca. 100 ledige pladser. Fra Vejen er der ca. 540 ryttere tilmeldt og dermed ca. 60 ledige pladser.

”Efter løbet sidste år fik vi rigtig god feedback fra deltagerne. Vi er sikre på, at dette års deltagere vil få en lige så stor oplevelse,” siger projektleder for Hærvejsløbet, Flemming Johannsen.

Få pladser fra Silkeborg

På den korte 50 km rute fra Silkeborg til Viborg er der tilmeldt ca. 160 ryttere og dermed kun 40 ledige pladser af de oprindelige 200. Arrangørerne vil dog udvide antallet op til 300, hvis det bliver nødvendigt.

”Vi er glade for, at der også er en stor interesse for den korte rute. Her kan alle være med, også dem med cykelkurv. Så saml familien, få en fantastisk oplevelse gennem det midtjyske landskab og oplev den utrolige stemning i målbyen Viborg,” opfordrer Flemming Johannsen.

”Så bare mød op i Funder med cykel, hjelm og drikkedunk, og bliv hentet i Viborg efter en smuk cykeltur i det tempo, der netop passer dig. Der er forplejning ved Hald Hovedgård og efter målgang på Paradepladsen i Viborg.”

Etapeløbet halter lidt

I år har der ikke været den store søgning på Hærvejsløbets Etapeløb. 45 deltagere har meldt deres ankomst, og de vil helt sikkert få noget ud over det sædvanlige, mener Flemming Johannsen.

”Etapeløbet er et anderledes oplevelsesløb, som stiller krav til både arrangører og deltagere. Så det tager nok lidt tid at løbe dette i gang,” siger projektlederen og opfordrer interesserede løbere til at deltage på de sidste 50 km fra Funder ind til Viborg.

”På strækningen mellem Funder og Viborg, kan man lørdag den 28. juni møde op ved frokosttid ved Funder Hallen. I sætter et hold, fylder en bil og sammen gennemfører de 5 etaper på i alt godt 50 km til Viborg. I Viborg går ruten ind igennem de festklædte gågader, over brostenene, forbi domkirken og op til Paradepladsen. Her vil være masser af publikum, feststemning og god forplejning,” slutter han.