Cykling: Tilmeldingen til Hærvejsløbet er åben

Mandag 25. november kl. 12.00 blev der åbnet for tilmeldingen til Hærvejsløbets Cykelløb 2014, der arrangeres i samarbejde med DGI og vorespuls.dk.

Hærvejsløbets Cykelløb 2013 blev for første gang afviklet i juni og var en stor succes for både deltagere og arrangører. Nu er det tid til, at alle interesserede cykelryttere får samlet et hold og ryger til tasterne.

Mandag 25. november 2013 kl. 12.00 blev der åbnet for tilmeldingen til næste års løb via Hærvejsløbets hjemmeside.

I 2013 deltog 850 ryttere fordelt på de tre distancer fra henholdsvis Flensborg, Vejen og Silkeborg, alle med mål i Viborg. I 2014 er det forhåbningen og målsætningen, at cykelløbet skal have deltagelse af 1700 ryttere.

Projektleder for Hærvejsløbet, Flemming Johannsen, håber, at den succesfulde afvikling af løbet i 2013 vil smitte af på tilmeldingen til løbet i 2014.

”Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser efter løbet i år. Og flere klubber har henvendt sig for at høre, hvornår de kan melde sig til. Så vi håbe, at vi har fyldt alle pladser, når løbet skydes i gang lørdag 28. juni 2014,” siger Flemming Johannsen.

Flere tyske deltagere

I 2013 deltog et enkelt 12-mands hold fra Flensborg. Flemming Johannsen har en forventning om, at det antal skal tidobles i 2014.

”Vi vil rigtig gerne gøre Hærvejsløbet til et internationalt arrangement. Derfor har vi i første omgang reserveret nogle pladser til tyske cykelhold,” siger han.

Læs også: Cykling: Hærvejsløbet vil fordoble deltagerantal

Det betyder, at ud af de i alt 1000 startpladser fra Flensborg, er de 150 forhåndsreserveret til tyske hold. Skulle det ske, at de ikke bliver solgt, vil de efterfølgende blive tilbudt danske ryttere.

Fra Vejen er der i alt 500 pladser, uden nogle forhåndsreservationer, og fra Silkeborg er der cirka 200 pladser.

”Hvis der bliver endnu større interesse for at starte fra Silkeborg, kan det lade sig gøre at udvide antallet,” siger Flemming Johannsen.

De frivillige er med igen

Det helt afgørende ved løbet i 2013 var de frivilliges indsats. Derfor er projektleder Flemming Johannsen meget glad for, at alle de frivillige foreninger har sagt ja til at være med i 2014.

”Det betyder, at rytterne kan forvente en lige så god forplejning og service, som de frivillige lagde for dagen i 2013. Det er vi naturligvis meget glade for, da løbet ikke kan gennemføres uden den store indsats, som de frivillige hjælpere byder ind med,” siger Flemming Johannsen.

Tilmelding: Hærvejsløbets hjemmeside