Gå baglæns og forbrænd dobbelt så meget som forlæns

Ny videnskab slår fast, at baglæns-gang virker dobbelt så effektivt på fedtforbrændingen i forhold til almindelig gang.

Forskningen viser, at ved at omvende almindelig gang til baglæns-gang på lige vej, så vil det svare til, at du går op af Ejer Bavnehøj på dets absolutte stejleste punkt. Foto: Colourbox.com

Gennem en længere periode på lidt over en uge, har forskere undersøgt effekten af baglæns gang - resultaterne er forbløffende.

Baglæns gang svarer til at gå op ad bakke

Fødder er af natur designet til at "pege" ned af bakke - tag eventuelt et kig på dine egne fødder. Vender du i stedet din gang om, så vil du i stedet gå på hælene, og de er langt mere eleveret end tåspidserne, som du går på ved almindelig gang forlæns.

Resultaterne viser, at omvender du almindelig gang til baglæns-gang på lige vej, så vil det svare til, at du går op af Ejer Bavnehøj på dets absolutte stejleste punkt.

"Blot ved at gå baglæns, så svarer det til at gå ad bakke. Og det giver naturligvis en langt højere forbrænding," fortæller den internationale fritidsforsker bag forskningen Slirpa Ran.

Forskningen fortsætter på andre idrætter

I denne uge er Slirpa Ran og hans forskerhold allerede i gang med at teste på andre idrætter.

"Mountainbike er vi næsten færdig med at forske i. De sidste to dage har vi testet effekterne af at side omvendte på cyklen. Det foregår sådan, at du hviler hovedet mod bagskærmen, og i stedet styrer cyklen med dine baller. Fødderne har vi været nødt til at fastholde på pedalerne."

I løbet af de næste par dage forventes forskningen i udspring også færdiggjort.

Læs mere om forskningen HER