Danskerne elsker at motionere i naturen

En ny undersøgelse af Friluftsrådet viser, at danskerne er vilde med at motionere i den danske natur.

Danskerne er vilde med at motionere i den danske natur. 84 procent oplever en forbedring af deres velvære, og 80 procent oplever et bedre helbred og fysisk form.

Vil have action

Inden for de seneste 5 år, er 35 procent af de adspurgte begyndt at dyrke mountainbike, ligesom at idrætter som kite surfing og stand-up-paddle blandt andet vinder frem.

"En langt mere actionpræget tilgang til naturen vinder frem i stedet for blot det at gå tur i skoven med hunden," siger direktør i Friluftsrådet Jan Ejlsted ifølge politikken

Og det er da også en tendens, som blandt andre Naturstyrelsen tidligere har oplevet, som vi har fortalt om i artiklen Vild udvikling! MTB-spor bruges som aldrig før

Læs også: Tag ud i skovene: Du må mere end du tror!

Løb er stadig nummer et

Du skal have opholdt dig indendøre i de sidste mange år, hvis du ikke har bemærket, de mange løbere ude i den danske natur. Og det er også den idræt, som er den mest benyttede af de pulskrævende.

"Vores friluftsliv bliver mere pulspræget i takt med individualiseringen og tidspresset i samfundet. Vi vil ikke i samme grad som tidligere binde os til og lade os begrænse af en fast badmintonbane klokken 16 hver tirsdag. Antallet af foreningsaktive er stabilt, mens flere danskere dyrker motion. Naturens motionsbaner tilbyder fri adgang døgnet rundt,” fortæller Jan Ejlsted.

Og danskerne har et rigtig godt argument for at være ude i naturen. 75 procent af dem oplever nemlig, at det forbedrer deres liv.