Mandfolk på MTB - når hygge er vigtigere end hastighed

Vil du være med til at køre på MTB med mænd, der godt kan lide at spise op hver aften, og måske har lidt for meget på sidebenene. Der er hold i hele landet for dig.

Mandfolk på MTB opstod i Jylland, hvor en gruppe store gutter besluttede sig for at lave et hold kun for mænd. Det sociale er det centrale, far-humor og platte jokes er en forudsætning. Foto: xx

37 steder i landet er der nu et tilbud til dem, der godt kan lide at spise op hver aften, og måske har lidt for meget på sidebenene. ’Mandfolk på MTB’ hedder det, og planen er, at der skal være hold i hele landet, inden året er slut.

Læs også: Sådan begynder du på mountainbike

”Interessen har været virkelig overvældende ” siger Signe Strandvig, der er programleder for Bevæg dig for livet – Cykling.

”Vi er meget glade for, at kunne hjælpe klubber i gang med at starte Mandfolk på MTB hold op, og oplever at alle føler sig velkommen. Hvor de, der har lidt for mange kilo, eller måske er småskadede, kan finde et fællesskab med ligesindede med fokus på fællesskab og god stemning frem for kilometer."

Humor med sidegevinst

Mandfolk på MTB opstod i Jylland, hvor en gruppe store gutter besluttede sig for at lave et hold kun for mænd. Det sociale er det centrale, far-humor og platte jokes er en forudsætning.

Læs også: Tjekliste til din MTB: "Du gør det selv."

Men der er også en sidegevinst.

”Når man vejer, som jeg gør, så belaster det kroppen helt vildt. Jeg har haft mange skader, så mountainbike er helt perfekt for mig,” fortæller Henrik L. Rasmussen, der var blandt de første Mandfolk og tilføjer:

”Når jeg kører mountainbike, så belaster jeg ikke kroppen for meget. Jeg bruger den, og bliver sundere og stærkere. Det der med at løbe og hoppe for meget – det duer ikke,” forklarer han.

Flere på vej

Indtil videre er der Mandfolk på MTB i 37 byer, men der kommer hele tiden nye klubber til, der kan se værdien i tilbuddet.

Læs også: Video: Sådan skifter du slange på din MTB

”Deltagerne til Mandfolk på MTB har typisk haft svært ved at se sig selv i en traditionel klub, hvor der er meget fokus på at blive bedre og hurtigere med det samme. I det her fællesskab, kommer man hjem og tænker ’det her var fedt og der vil jeg med igen - også selvom det regner,” siger Signe Strandvig, der også fortæller, at mange af gutterne slutter med hjemmebagt kage, eller en pølse ved grillen fordi, det sociale og pauserne er lige så vigtige som selve cykelturen.

”Den gode motion er den, der bliver til noget. Den der giver lyst til mere. I den forbindelse er det sociale sammenhold hos Mandfolk på MTB vigtigt. Det er ikke et slankehold, det er et hold for mænd, der ikke går op i, hvor hurtigt eller langt de kører, men at de har det sjovt og kommer ud i naturen sammen.”

Hvis du vil med Mandfolkene ud at køre på mountainbike, så skal du ind på www.bevægdigforlivet.dk/cykling eller finde ’Mandfolk på MTB’ på Facebook.