Fem steder du bør holde MTB-ferie i Danmark

Her er fem steder, du bør overveje til din næste mountainbike-ferie i Danmark.

Du får her fem fantastiske steder, du kan besøge med din mountainbike. Foto: Kristian Kronborg Skjødt

Danmark byder på fantastiske muligheder for mountainbike-entusiaster. Med varierende spor for alle aldre og niveauer, er der garanti for sjove og udfordrende oplevelser.

Læs også: Sådan er reglerne: Hvor og hvornår må du cykle i skove?

Du får her fem fantastiske steder, du kan besøge med din mountainbike.

Slettestrand, Nordjylland

Fem steder du bør holde MTB-ferie i Danmark - Slettestrand 2

En favorit blandt mountainbikere er Slettestrand Feriecenter. Beliggende ved Jammerbugten tilbyder centret spor for både nybegyndere og erfarne ryttere, gennem skov, klitter og kystområder. Her finder du også en teknikbane, perfekt for både børn og voksne til at øve tekniske færdigheder.  

På feriecentret er der gode faciliteter til at pleje og vedligeholde din cykel, og du har mulighed for at leje en god mountainbike. Sporene er godt afmærket, så det er nemt at finde rundt på egen hånd.

Der er også mulighed for at booke en tur med en mountainbikeinstruktør – det kan anbefales. Har du børn eller andre familiemedlemmer med, der ikke kører mountainbike, er der mange andre muligheder for sjove aktiviteter. På Slettestrand kan du booke mountainbikeophold.

Bornholm

Fem steder du bør holde MTB-ferie i Danmark - Bornholm 1

Bornholm er et paradis for mountainbikere. Øens varierende terræn byder på alt fra adrenalinfyldte nedkørsler til flow-trails gennem smukke landskaber.

Læs også: Du skal også turde slippe bremsen på MTB-sporene

I Almindingen ligger Rytterknægten, også kendt som Trailcenter Bornholm. Der er mere end 17 forskellige mountainbikespor, og der er derfor mulighed for mange timers leg og sjov på cyklen. Der er spor til alle niveauer. Sporene ligger flere steder på klipper, og du kan derfor udfordre dig selv på det stejle og varierende terræn. Tag madpakke og gode drikke med, som du kan nyde på en af bænkene på toppen, når dine ben har brug for en pause.  

Fra Rytterknægten kan du cykle til Vester Marie plantage, der også har et bredt udvalg af spor. På Bornholm findes der også mountainbikespor ved Vang Granitbrud i Hasle, og du kan køre ad Skovlysporet tæt på Rønne, som er en smuk rute. Overnat på for eksempel Pension Lindesdal eller Hotel Skovly, der begge tilbyder cykelvenlige faciliteter, cykelleje, guidede ture og mountainbikeophold.

København og omegn

Fem steder du bør holde MTB-ferie i Danmark - Tisvilde 1

Selvom København er mest kendt for sine cykelvenlige byveje, er der også rig mulighed for mountainbiking i og omkring hovedstaden.

Hareskoven, en kort togtur fra byen, har spor for alle niveauer og en hyggelig trail-café, MTB-Tours. Her kan du leje mountainbikes til hele familien, købe MTB-tøj og -udstyr samt nyde baristakaffe, toast eller kage i den hyggelige outdoor-cafe.

I Nordsjælland finder du Tisvilde Hegn, der med sine smukke skovruter og teknikspor er et andet godt valg. Slut turen ved Tisvilde strand, hvor du kan tage en dukkert i havet, eller snup en burger eller is på den hyggelige strandbar på den store parkeringsplads ved Tisvilde Strand. Overnat på for eksempel Tisvilde Strandhotel eller pension Kildegaard, der begge er placeret tæt på strand og mountainbikesporet.

Silkeborg

Fem steder du bør holde MTB-ferie i Danmark - Silkeborg 1

Læs også: Fanget i tordenvejr på cyklen? Her er 5 vigtige råd

Danmarks outdoorhovedstad. Med et kuperet terræn og omfattende skovområder tilbyder Silkeborg nogle af de bedste mountainbike-ruter i landet.

Silkeborg er det perfekte sted til en actionfyldt ferie omgivet af naturskønne søer og dybe skove.  Er du i Silkeborg, bør du køre en tur i Silkeborg Bikepark, hvor nogle Europas førende sporbyggere står bag de forskellige spor i parken. Her finder du et bredt udvalg af spor til alle niveauer, og det er en sjov cykel-legeplads for hele familien.

Sporet ved Søhøjlandet er et populært spor, som byder på alt fra lange stigninger til tekniske nedkørsler, der udfordrer selv de mest erfarne ryttere. Der er god skiltning på MTB-sporene i Silkeborg, men er det første gang, du skal køre i Silkeborg, er det godt givet ud at hyre en lokalguide, der kan introducere dig til de forskellige spor.

Besøg eksempelvis Trailsurfers, hvor du kan booke kurser og guides eller slappe af i den hyggelige cykelcafe. Der er mange overnatningsmuligheder i Silkeborg, og Vejlsøhus tilbyder blandt andet mountainbikeophold.

Sydfyn

Fem steder du bør holde MTB-ferie i Danmark - Svendborg 1

Fyn er for mange en overset perle, når det kommer til mountainbiking. Øen byder på flere fantastiske ruter, herunder den populære "Skovhuggeren" i Svendborg. Sporet er kendt for sin spændende blanding af tekniske sektioner, flow-stier og naturskønne passager gennem tætte skovområder.

Skovhuggeren er et 17 km langt MTB-spor på Sydfyn, og de røde og blå spor kan køres året rundt. Skovhuggeren ligger i Egebjerg Bakker med udsigt over det Sydfynske Øhav. Sporet er et betalingsspor.

Læs også: 8 tips til at blive en bedre MTB'er

Når du er på Fyn, må du ikke snyde dig selv for en mountainbiketur i Svanninge bakker eller i Gåsebjerg Sand Bikepark. Bikeparken tilbyder et rødt og blåt flow-trail, Fyns længste nedkørsel på 1 km., to pumptrack baner og tre hop-linjer samt et større teknisk område.

Der er mange gode muligheder for overnatning på hele Fyn. Frederik VI’s hotel i Odense og Hotel Faaborg Fjord tilbyder begge cykelophold.

Uanset hvor du vælger at tage hen i Danmark, er der masser af muligheder for en aktiv ferie på mountainbike. God ferie!