86-årig løber træner med metronom og taske på 14 kg

David Barlow på 86 år er en helt særlig mand med en meget unik træningsrutine. Og i slutningen af maj gennemførte han et 10 kilometer-løb.

David Barlow til Oak Bay Half Marathon, hvor han gennemførte 10 kilometer-distancen i tiden 1:15:22. Dog uden sin metronom og taske. Foto: Matt Cecill

David Barlow gennemførte den 28. maj et 10 kilometer-løb i Oak Bay i Canada i tiden 1:15:22. Imponerende i en alder af 86 år.

Og han er en ganske uimponeret person, for da løbemagasinet Canadian Magazine fangede ham efter løbet og spurgte, hvordan han havde det, så kom svaret prompte: ”Jeg er overhovedet ikke øm.

Men mere bemærkelsesværdigt er de metoder, som den 86-årige canadier bruger til at holde sig i form.

Træner med 14 kilo tung taske og musikudstyr

Lange gåture med en taske på 14 kilo er opskriften på den 86-åriges form, ifølge ham selv. Og når han er ude på sine gå-træningsture, har han tasken, et ur og en metronom med.

Det specielle træningsudstyr, metronomen, er egentlig et musikudstyr, der kan holde en takt. Med en rytme sat på 146 slag i minuttet, så holder David Barlow et godt tempo på sine træningsture, fortæller han.

”Jeg er meget glad. For ældre gutter og kvinder er der meget at sige ved at gøre denne form for gang.”

Læs også: Kostråd ændrer sig med alder: Unge, voksne og seniorer

Slog sin personlige rekord

David Barlow er hurtigere en mange på halvt sin alder, til løbet i Oak Bay i Canada. Den 86-årige løber var specielt overrasket over, at han barberede et par minutter af sin hidtidige rekord.

”Det undrer mig, at jeg kan blive så meget hurtigere,” siger han.

David Barlow fortæller også, at han forberedte sig til løbet ved at stå op klokken halv seks. Hans morgenmad bestod af grød og kaffe i god tid, så han kunne nå at fordøje det inden løbet.

Læs også: 5 måder din krop bliver bedre med alderen