Tyve bruger resultatlister til at finde dyre cykler

Resultatlisten fra weekendens cykelløb kan være kriminelles kort til at finde din cykel. Det emne har flere medier bragt op på det seneste, og nylige fangster af kriminelle cykeltyve i Norge forstærker mistanken.

Cykeltyvene bliver mere udspekulerede Foto: Colourbox.com

Det er de bedste, som slutter helt i toppen, når der køres cykelløb rundt i Danmark. Og de bedste har som regel også noget rigtig dyrt udstyr, og det er tyvene efterhånden blevet opmærksomme på.

Her snakker vi ikke de professionelle cykelryttere, som oftest har en ekstraordinær høj sikkerhed omkring deres cykler, men i stedet er det hobby-cyklister, som bliver ofrene for de kriminelle.

I Norge har politiet anholdt flere personer, som har været undervejs til udlandet i autocampere fyldt med dyre cykler. Der har de kunne se en sammenhæng mellem ofrene og det, at de har været til cykelløb kort forinden, hvor deres navn, klub og placering har været offentliggjort på nettet, skriver Jyllands Posten, som har været i kontakt med politiet i Norge.

Tyvene kommer til Danmark

Til BT bekræfter forsikringsselskabet If Skadesforsikring, at det nok blot er et spørgsmål om tid før, vi oplever det i Danmark.

”Det er desværre bare endnu et eksempel på, at udenlandske tyvebander betragter Skandinavien som en honningkrukke, man bare frit kan forsyne sig fra,” siger presseansvarlig hos If Skadeforsikring, Birgitte Ringbæk.

Rynkeby-rytter udsat for tyveri

For ikke lang tid siden stødte vi her på vorespuls.dk på Facebook-opslaget fra Team Rynkeby-rytteren Louise Borgstrøm, som var dybt ulykkelig over, at tyve havde brudt ind hos hende og stjålet hendes dyrebare cykel.

Låsen til hendes skur var brudt op, og Louise Borgstrøms gule Team Rynkeby-cykel var stjålet til trods for, at den var låst fast med kæde til en reol, som var boltet fast til væggen.

Det kræver ikke mange google- og Facebooksøgninger at finde frem til Rynkeby-rytterne og se, hvor de er fra i landet, og tanken er ikke fjern, at tyve også har gjort det i tilfældet hos Louise Borgstrøm.