Steder i Danmark, du må vandre: Almindingen

Når det blæser på solskinsøen, så søg læ i Almindingen og udforsk Danmarks femte største skov.

Her ses et udpluk af den smukke natur i Almindingen. Foto: Susanne Findsen & Susanne Grøn

Naturstyrelsens folder om Almindingen beskriver ti af de mest kendte seværdigheder i Almindingen – blandt andre Rytterknægten, Ekkodalen og Rokkestenen, og der er mange flere gode oplevelser i skoven.

Overvej cykeltur

Tag cyklen med, så kan du nå flere gode oplevelser på én dag (se kortudsnit). Vi anbefaler at du starter dagen tidligt ved både Bisonskoven og Svinemosen (nr. 8) om formiddagen, for så at udforske Arboretet og Orkanskoven (nr. 10) om eftermiddagen.

Oplev fugleliv

Ved Svinemosen er der er et fantastisk liv af fugle i mosen og dyrene er mest aktive tidligt på dagen, hvor chancen for at se de store bisoner størst.

Gå op i fugletårnet og se ud over området og gå derefter turen omkring mosen. Hold øje med bison hvor de græsser mellem træerne i skovkanterne.

Væltede træstammer og vild natur

Orkanskoven eller Stormfaldet som det hed tidligere, er et Videnskabeligt Iagttagelsesområde. Skoven ligger urørt efter en stor storm, som i 1967 nedlagde store bøgetræer i området. Det er fascinerende at se hvordan træerne lever videre mellem væltede stammer.

Her længst mod nordvest i skoven ligger Arboretet, en forstbotanisk have med både de træer og planter, som kan findes på vores 55. nordlige breddegrad og mere sjældne træer og planter. Det er et besøg værd!

I bogen 367 Ture i Bornholms Natur kan du finde inspiration til flere vandreture på Bornholm.