Derfor fik MTB-app bruger-eksplosion under corona-perioden

Søren Brostrøm kom med en helt specifik udtalelse, da corona-restriktioner ramte Danmark den 11. marts 2020. Det var bl.a. en årsagerne til et stort boom, mener manden bag MTB-app.

Singletracker giver bl.a. dig et overblik over MTB-spor og deres sværhedsgrader i hele Danmark. Foto: Niels Husted

Der findes også gode historier under Corona-perioden, som i Danmark vel for alvor startede den 11. marts. En af dem er antallet af mountainbikere i Danmark, som i den grad fik et boost i perioden efter.

Læs også: MTB-træningsprogram: Få bedre form og teknik

Det bekræfter den danske MTB-app Singletracker, som kort fortalt giver dig et overblik over MTB-spor og deres sværhedsgrader i hele Danmark, hvor du også live kan se, om der er andre mountainbikere på sporet.

”Det er fantastisk at se at Singletracker er med til at hjælpe så mange brugere til nye mountainbike-oplevelser,”  fortæller direktør for mountainbike-appen Singletracker, Morten Kamp Schubert og tilføjer:

”Det er dejligt at vi kan være med til at guide og hjælpe nye i sporten til at finde de rigtige spor for dem og sikre at de får den bedste mulige oplevelse med den fantastiske sport MTB er.”"

Derfor ekploderede brugerantallet pludseligt

I uge 11, hvor Mette Frederiksen holdte sit første pressemøde om corona, havde Singletracker 2.820 unikke brugere. En måned senere i uge 15 er det tal mere end 10-doblet til 25.300 brugere.

Læs også: MTB: Sådan indstiller du dit styr

Der er naturligvis noget i forhold til MTB-sæsonen, men det er stadig en ekstraordinær stor stigning, fortæller Morten Kamp Schubert.

”Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen brugte længden på en cykling til at forklare den nødvendige minimumsafstand, vi skal holde til hinanden. Og MTB er bl.a. defineret af, at den foregår på ensrettede “singletracks” (red. En strækning eller en rute med kun et spor).”

Også det faktum, at rigtig mange idrætter blev lukket ned i perioden, gjorde, at rigtig mange søgte muligheder i de idrætter, som stadig kunne dyrkes under de til den tid gældende corona-restriktioner.

”Det faktum, at naturen er blevet “genopdaget” og bliver betragtet som et sikkert mødested, det har også været medvirkende årsager til den store vækst," fortæller Morten Kamp Schubert.

Læs også: Sådan forebygger du MTB-styrt

Og der er intet, der tyder på, at folk er hoppet af MTB-cyklen undervejs. I uge 21 var bruger-antallet over 26.000 - altså endnu højere end i uge 15.

Oplever mange nye mountainbikere på sporene

Antallet af nye bruger af Singletracker steg fra cirka 200 om ugen i uge 11 til 800 nye brugere i uge 21.

Morten Kamp Schubert tilbringer næsten hver dag tid ude på sporene rundt omkring, hvor han også taler med mange af brugerne, og her er opfattelsen klar:

”Jeg møder rigtigt mange nye mountainbikere eller genfødte mountainbikere, der fortæller, at det er en indlysende fritidsaktivitet, når de skal være ude og sammen hver for sig.”

Læs også: Hjælp til korrekt indstilling af cykel

Er du også ny på mountainbike, så kan du med fordel gå på opdagelse i hele vores sektion om MTB. Du finder alt fra træningsprogrammer til guides, tips og tricks.