Hjælp til korrekt indstilling af cykel

Pas på med at vælge cykel efter udseende eller pris. Det er vigtigt, at din cykel passer til din krop, så du forebygger skader og opnår den mest optimale cykling.

Det er vigtigt, at du indstiller din sadelhøjde og sadelplacering rigtigt, uanset om du cykler racer, mountainbike eller city bike. Foto: Colourbox

Rigtig indstilling af cykel forebygger skader

Mange kender fornemmelsen af, at cyklen ikke rigtigt passer til en. Måske får du ondt i ryg eller knæ? Ofte drejer det sig om at indstille nogle få ting på en anden måde.

Tips til mtb, racer og citybike

Forenklet kan man inddele cykler i tre hovedkategorier; mountainbike, racer og turcykler. De kan igen inddeles i en række underkategorier. Hver især med deres fordele og ulemper. Men for alle gælder det, at de skal være indstillet efter din krop.

Gå ikke efter den billigste cykel

Det vigtigste råd: Køb en cykel, som kan indstilles. Det kan stort set alle moderne racercykler og mountainbikes, men det kniber for en del hverdagscykler særligt i den helt billige ende af skalaen.

Tjekliste: Cykel, krop og brug

Cykel, krop og formål. De tre ting spiller en afgørende rolle for, om vi får den nytte og fornøjelse ud af den tohjulede, som vi ønsker. Og hvis de ikke passer sammen, kan vi få ondt forskellige steder i kroppen - typisk i ryg, nakke eller knæ.

Tre gode artikler om at indstille cykel:

Disse tre artikler giver dig nogle enkle og gode retningslinjer for, hvordan du skal indstille din cykel:

MTB: Korrekt indstilling af mountainbike
Cykling: Korrekt indstilling af racercykel
Cykling: Korrekt indstilling af city bike

Sæt strøm på cyklen

Har du langt på arbejde, kan en elcykel være en mulighed. Der sælges flere og flere af dem.

Læs Udvid din cykel-radius med en elcykel