Udstyr!? Han løb maraton med bukser, seler og skjorte

Det var noget af et syn, da Leroy Stolzfuz løb Harrisburg Maraton i Pennsylvania. Iført skjorte, bukser og seler, gennemførte den 22-årige mand maratonet.

På billedet ses Leroy Stolzfuz løbe til Harrisburg Maraton i Pennsylvania. Foto: twitter.com

Leroy Stolzfuz på 22 år fik i den grad folk til at slå øjnene op, da han den 8. november 2015 stillede til start til Harrisburg Maraton iført bukser, skjorte og seler.

Den meget traditionelle påklædning stod i stor kontrast til det ’moderne’ løbetøj til maratonet, men det var en helt naturlig påklædning for Leroy Stolzfus.

Han er nemlig en del af Amish-kulturen i USA, som er meget konservativ kultur, der giver afkald på moderne teknologi som biler og telefoner - og altså også moderne løbetøj som tights og specielle løbe t-shirts, som vi kender det.

Læs også: Finn gennemførte Ironman på sin citybike

Imponerende tid

Men ikke nok med, at påklædningen vakte opsigt – det gjorde tiden også, som var ganske imponerende.

På 03:05:45 gennemførte Leroy Stolzfus maratonet I Pennsylvania, og han udtalte sig efterfølgende til det lokale medie PennLive.

”Jeg havde en god fornemmelse, men omkring 25 kilometer-mærket var jeg nu ved at gå død.”

Læs også: Denne 17-årige har lige løbet et maraton i OL-tid

Solzfus arbejder til daglig i en tobakforretning, og han sigter nu også efter at stille op til Boston Maraton.

Om sin træning til løbet fortæller den 22-årige Amish-mand, at han sjældent løber mere end 15 kilometer. Og så mener han, at det at gennemføre et maraton er 20% træning og 80% oppe i hovedet.

Læs også: Utroligt! Denne 92-årige har gennemført et maraton