Ny bog om "verdens bedste løbetræning"

Med 10-20-30-metoden kan du på den halve træningstid blive både hurtigere og sundere - nu udkommer bog om metoden

Løberne klar ved 10-20-30-event i samarbejde med vorespuls.dk Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det lyder næsten for godt til at være sandt: Forkort din træningstid, bliv hurtigere og sundere og ha’ det sjovt imens.

Men det er den skinbarlige sandhed bag 10-20-30-metoden, der flere gange er blevet omtalt og beskrevet her på vorespuls.dk. Nu er træningsmetoden blevet så populær, at den får sin helt egen bog.

Bogen “10-20-30 metoden - verdens bedste og nemmeste løbetræning” udkommer den 8. oktober.

Læs mere: Sådan løber du 10-20-30-løb

Den 144 sider tykke bog bygger på resultaterne fra forskningsprojektet “Løbeprojekt 10-20-30”, hvor DGI og vorespuls.dk har været tætte samarbejdspartnere for Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, der står bag projektet.

10-20-30-metodens virkning er videnskabeligt underbygget og alle, såvel nybegyndere som eliteløbere, kan hurtigt og nemt komme i gang med metoden, hvor du løber langsomt i 30 sekunder, i moderat tempo i 20 sekunder og fuld spurt i 10 sekunder. Dette gentages fem gange for hver sekvens.

Det er halvandet år siden det første videnskabelige forsøg med 10-20-30-træningen blev publiceret i det internationalt anerkendte tidsskrift Journal of Applied Physiology, og allerede dengang vakte resultaterne en stor interesse i både Danmark og udlandet.

Læs mere: 10-20-30-løb har dokumenteret effekt

Det får du i bogen

Bogen beskriver først, hvordan du skal gribe træningen an, dernæst hvad der sker, når du træner 10-20-30, og hvilken effekt træningen har. Endvidere får du vejledning i, hvordan du kan kombinere 10-20-30 med andre typer af træning.

Læs mere: Løb 10-20-30: Bliv bedre med den halve træning

Man kan nemlig sagtens kombinere to ugentlige 10-20-30-træninger med fx en rolig løbetur, en tur på mountainbiken eller en tur i svømmehallen. Det er værd at have i baghovedet, for variation i træningen kan have en gavnlig indvirkning på motivationen i det lange løb.

Bogen giver dig også en indsigt i baggrunden for 10-20-30-træningen, og hvordan du får det største udbytte af træningen. Du får præcise retningslinjer for, hvordan træningen kan tilpasses præcis til dig uanset om du er begynder, motionist eller eliteidrætsudøver og hvor meget tid du har til at træne, og hvilke mål og ambitioner du har.

Læs mere: Interval-træning: Løb 10-20-30

Endvidere får du anvisninger på, hvordan du kan måle din fremgang og se, hvordan træningsformen påvirker din sundhedstilstand.