Derfor er DGI Crossløb så populært

Hvorfor tiltrækker løb i terræn et stigende antal løbere? Vi har spurgt DGI's konsulent Tina Kryger Mondrup, og hun giver her sit bud på et svar.

Deltagerne klar til start på DGI Crossløb Foto: Børge Andersen

Har du været til et DGI Crossløb? Det har rigtig mange løbere rundt om i Danmark, og den specielle form for løb om vinteren bliver mere og mere populær.

Vinterens mange crossløb over hele Danmark har ofte over 500 deltagere.

DGI’s løbekonsulent Tina Kryger Mondrup giver følgende forklaring på, hvorfor DGI Crossløb er blevet så populært:

”For mig at se, handler det om at komme endnu tættere på naturen og at blive mere fysisk udfordret gennem ujævnt terræn, der hele tiden rummer små dejlige overraskelser. Løb bliver simpelthen mere powerfyldt, når der skal springes over stubbe, løbes i små sving og op ad små jordvolde,” siger Tina Kryger Mondrup.

Hvorfor tror du, crossløb rammer så godt som trend netop nu?

”Der er blevet flere af os løbere i Danmark. Og en helt natulig udvikling for en glad løbemotionist over tid er, at vi vil prøve nyt i forhold til at bevæge os med puls i løbeskoene. Og her er crossløb en ny oplevelse til mit løb,” siger Tina Kryger Mondrup.

Læs reportage fra crossløb ved Næstved: Eminent crossløb i Egons efterdønninger

Hvilke fordele er der for løbere ved at dyrke crossløb?

”Crossløb bliver især i vinterhalvåret det, som fastholder og motiverer til løb trods kulde og sne. Men vi ser bestemt også, at mange løbere helt går over til at løbe på naturstier året rundt for at få en anderledes løbeoplevelse,” siger Tina Kryger Mondrup.

”I virkeligheden er det klog løbetræning, fordi du styrker hele kroppen, når du løber på ujævnt terræn. At det så også ofte er en stærkere oplevelse at løbe blandt faldende efterårsblade, hvor du bliver mindre optaget af tid og mere nærværende på dine omgivelser, er ekstra bonus.”

Resten af vinterhalvåret byder på masser af DGI crossløb – og du kan få overblikket over dem alle lige her: Oversigt over DGI Crossløb

Vil du vide, hvordan du får den hurtigste tid og undgår skader – se her: Sådan løber du bedst til DGI Crossløb