Rigtige mænd cykler MTB – kom med på holdet

Et nyt fællesskab for ”store” mænd med en passion for MTB har set dagens lys. Det handler om kammeratskab og motion.

Her ses to deltagere til et lignende initiativ af 1900 MTB. Foto: Christian Madsen

”Bare det der med at bukke sig ned for at binde sine sko inden træning, det kan udgøre en opvarmning, for det er faktisk anstrengende,” fortæller Henrik L. Rasmussen, der ifølge sig selv er en ”stor mand” med en passion for MTB.

Det er netop sådanne udfordringer, at "store" mænd kan stå overfor. Og for nogen kan det afskrække dem fra at være en del af et MTB-hold, da de kan føle sig udenfor.

Det vil ”Rigtige mænd der cykler MTB” gøre op med, som også er navnet på initiativet. Det handler om at skabe et fællesskab for overvægtige mænd, der gerne vil cykle MTB.

Læs også: Gode apps til dig på MTB

Store mænd, fællesskab og MTB

”Du skal fylde noget i terrænet – og så skal du have lysten til at røre dig og være en del af et fællesskab,” fortæller Henrik L. Rasmussen. Han står for det ene af de to hold, som indtil videre starter op her i foråret. Et hold i Ry og et i Aarhus.

”Vi skal have de her overvægtige mænd op af sofaen og ud i skoven og cykle. Igennem den her passion, skal de få et kammeratskab og et bedre velvære. Hovedformålet er ikke vægttab, det er blot en bonus,” fortæller Henrik L. Rasmussen, som også fortæller, at han ikke følte, han passede ind på et mere traditionelt MTB-hold.

*"Jeg har stået i den her situation, hvor du egentlig gerne vil træne, men alle dem omkring en er veltrænede personerne, hvor alting er nemt. Der føler du dig udenfor, og det afholder mange fra at være med.”

Læs også: Bliv inspireret: Her kan du finde nye MTB-spor

Sådan bliver træningerne

Til at starte med vil hver træning vare omkring 60 minutter. Der bliver kørt på brede grusstier uden alt for mange stigninger for at få kilometer i benene. Derefter vil træningen løbende bliver udvidet med blandt andet teknik-træning.

Og det er ganske få krav, der stilles for, at du kan være med.

”Du skal have en mountainbike med – og så viljen til at træne og være en del af fællesskabet,” Henrik L. Rasmussen.

Vil du være en del af ”Rigtige mænd cykler MTB”, så kan du læse meget mere om initiativet på deres Facebook-side HER