Gode apps til dig på MTB

Der findes masser af apps, der kan hjælpe dig både inden, undervejs og efter din tur på MTB-sporet. Her får du en lille oversigt over nogle af dem.

Med en smartphone i hånden får du adgang til gode apps, der kan gøre din tur sjovere og mere sikker. Foto: Niels Husted

Her kommer en liste med nogle af de apps, du kan bruge som MTB-rytter.

Med dem på telefonen kan du blandt andet blive advaret i tide ved regn, få overblik over hvor og hvordan du kører og blive endnu dygtigere.

1. Vejr

Yr og DMI: Både Yr og DMI giver et fint overblik over vejrsituationen, så du kan få en fornemmelse af, om der er risiko for, at dårligt vejr spolerer din tur. Forhåbentlig viser de bare masser af sol.

Acuweather: Giver dig også et vejroverblik og har blandt andet en funktion, der viser dig hvilken retning uvejr og regn har bevæget sig i de seneste timer, så du kan undgå bygerne.

Læs også: MTB: 5 apps der øger din sikkerhed

2. Førstehjælp

First aid og First aid - for cyclists: Det kan være svært at undgå styrt og skrammer, når du kører MTB. Hvis du er uheldig, kan du også risikere grimme skader. Derfor er det en god idé at hente en førstehjælpsapp som First Aid eller First Aid for Cyclists. På den måde er du bedre forberedt i tilfælde af uheld.

112: Med 112 app’en kan du ringe 112 og samtidig sende GPS-koordinater til alarmcentralen. Selvom der kan være udfordringer med funktionen, hvis du kører på et spor i en skov, er app’en alligevel fin at have med.

3. Tracking

Her har du flere forskellige muligheder. Endomondo, Garmin, Strava og Singletracker er nogle af de app’s, der hjælper dig med at holde styr på din rute og dine præstationer, og som kan koble dig sammen med andre mountainbikeryttere og dine venner.

Her er det bedst at prøve sig frem og på den måde finde ud af, hvilken app passer lige præcis dig bedst.

Læs også: Nu findes det! Styrt-detektor til MTB

4. Inspiration

Dirt School Mountain Bike Skills: Denne app hjælper dig til at blive en bedre rytter på din MTB. Her kan du lære både basale og avancerede teknikker. Du kan også optage dig selv på video, sætte den ind i app’en og sammenligne din teknik med den korrekte.