Bliv inspireret: Her kan du finde nye MTB-spor

Her får du hjælp til at finde et MTB-spor når du vil prøve noget nyt, holder ferie et andet sted eller bare ikke lige ved, hvor du skal tage hen.

Få inspiration til at finde nye spor. Foto: Bent Nielsen

Hvor er der et spændende, udfordrende spor? Det spørgsmål står du måske med, når du er lidt væk hjemmefra og ikke kender området. Eller hvis du har behov for at prøve noget nyt.

Heldigvis er der flere måder at finde et godt spor på, så du kan komme afsted og få ny jord under hjulene.

1. Naturstyrelsen

På Naturstyrelsens hjemmeside kan du læse om sporene i de danske statsskove, regler, kodeks, sikkerhed og de 10 spir. Læs mere her.

2. Singletracker

En app, der blandt andet giver dig mulighed for at se hvilke spor, der findes i dit område. Du kan også se, hvor vennerne er på sporet og få forskellige former for statistik. Læs mere her.

3. Rideon

Hjemmesiden har en stor oversigt over MTB-spor i Danmark og har i skrivende stund 124 spor på sit kort. Når du klikker dig ind på et spor, kan du få mere information og finde ud af, om det er noget for dig. Læs mere her.

4. Sporguide

Sporguides hjemmeside giver dig også en oversigt over danske MTB-spor og har beskrivelser og egne vurderinger af dem. Læs mere her.

5. Ontrail

Ontrail er et projekt, som DGI, DCU og Naturstyrelsen står bag. Her kan du også finde en oversigt over danske MTB-spor. Ontrail samarbejder med app’en Singletracker. Projektet har som mål at sikre god skiltning, en reel graduering og større tilgængelighed, sikkerhed og brugervenlighed for alle på MTB. Læs mere her.

6. Facebookgruppen ”MTB – vis mig din skov”

Her kan du få andre til at vise dig et område eller en skov, hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Du kan også input til hvilke spor, der er sjove i det område, du befinder dig. Læs mere her.

7. Facebookgruppen "Spor status"

Her får du info om forholdene på diverse spor. Du kan for eksempel finde ud af, om der er meget mudder på et spor, så det ikke kan betale sig at tage af sted. Læs mere her.