Prøv dig selv af i triatlon

Har du tænkt på, om triatlon er noget for dig? I Vejle kan du nu prøve kræfter med triatlon i et samlet forløb i samarbejde med vorespuls.dk

Niels Bjørnsteen under Copenhagen Ironman

Triatlon bliver mere og mere populært, og masser af motionister kaster sig ud i at prøve sig selv af i de tre discipliner.

”Det er svært at svare på, hvorfor triatlon er blevet så populært, men det moderne menneske søger kontakt nye udfordringer. Triatlon er meget afvekslende, og det tror jeg taler til mange,” siger den erfarne triatlet Niels Bjørnsteen.

Den 7. maj skyder han et tri-træningsforløb i Vejle i gang med et foredrag om sine egne triatlonoplevelser. Derudover kommer han til at stå for to ud af seks træninger.

Start der, hvor du er

Træningsforløbet er for dig, der er nybegynder inden for triatlon. Eller dig der har gennemført en mindre distance og gerne vil forbedre din teknik.

”Man kan sagtens være med, selvom man ikke har det dyreste udstyr. Jeg gennemførte selv min første Ironman på en helt almindelig racercykel til 6.500 kroner, hvor jeg havde sat nogle tri-bars på,” fortæller Niels Bjørnsteen og nævner også sin første oplevelse med open water svømning:

”Jeg lignede et piskeris! Det er skønt, når man knækker koden til crawl, men indtil da er det ok at droppe teknikken og bare svømme det, som man kan.”

Læs også: Sådan kommer du i gang med triatlon

Det mentale er afgørende

Netop svømning er en barriere for mange, men skiftene imellem disciplinerne er også en kendt udfordring. Under træningsforløbet kommer du til at prøve begge dele og meget mere på egen krop.

”Det er en udfordring at prøve det hele samlet og koble disciplinerne. Det skal gå stærkt, og man kan nemt få stress i det flow. Det er en kæmpe udfordring at bevare roen,” siger Niels Bjørnsteen og forklarer, at man også skal huske det mentale, selvom man ”kun” sætter sig for at gennemføre fx et 4:18:4 stævne.

Læs også: Træningsprogram: Gennemfør et triatlon med overskud

Drømmer du om en Ironman?

Mange, der går i gang med triatlon, begynder hurtigt at drømme om at gennemføre de længere distancer. Spørgsmålet er, om en Ironman kun er realistisk for eliteidrætsudøvere? Om det kræver 15-20 timers træning om ugen i et år?

Niels Bjørnsteens svar er nej! Gennemfører du en 4:18:4 triatlon, kan du også gennemføre en Ironman. Men det kræver motivation, den rette mængde træning og ikke mindst en stålsat vilje. Det vil han blandt andet komme nærmere ind på til det foredrag, der skyder træningsforløbet i gang.

Læs også: Undgå at triatlon ender i skilsmisse

Men uanset om din drømmedistance er kort eller lang, har Niels Bjørnsteen et budskab til alle:

”Første gang er det vigtigste at gennemføre, og det handler om at få en god oplevelse.”

Tilmeld dig

Tilmelder du dig tri-træningsforløbet, får du udover foredraget med Niels Bjørnsteen også 6 x træning i løbet af maj og juni. Du bestemmer selv, hvor meget du vil deltage. Træningerne vil have fokus på svømning, cykling, løb og skiftene mellem disciplinerne, og målet er, at du kan gennemføre i et kortere tri-løb sommeren 2015.

Læs mere, og tilmeld dig her.