Prøv de 10 bedste MTB-ruter

De 10 Spir: Find en MTB-rute, der passer til dig. Nu er landets 10 bedste ruter mærket blå, rød eller sort ligesom ski-pister.

Nordskoven ved Silkeborg: Her er både blå, røde og sorte strækninger på MTB-ruten. Læs mere om ruten på www.10spir.dk. Foto: Naturstyrelsen

Pump cyklen og kør en tur - ud på de blå, røde eller sorte MTB-ruter!

Miljøministeriets 10 bedste mountainbike-ruter har fået farver ligesom skipister.

De 10 MTB-ruter kan du se Miljøministeriets nye site, De 10 Spir

Find en MTB-rute, der passer til dig

De 10 Spir er de bedste MTB-ruter i statens skove. Du kan se de enkelte MTB-ruter på et kort med angivelse af sværhedsgrad. Højdeprofil, længde mv. er også angivet.

”Vi har givet ruterne farver på de nye kort, så det bliver nemmere vælge en, der passer,” siger miljøminister Ida Auken.

MTB-ruter: Blå, rød, sort – og orange

Blå ruter er lette, røde ruter er middel og sorte ruter er svære. Ligesom på ski.

Orange ruter skal man tage sig i agt for. De svarer til sværhedsgraden ”ekstrem”. De bør kun køres med fuldt sikkerhedsudstyr.

Ruterne er kun afmærket på kortet – de er altså ikke mærket op med de 4 farver ude i naturen.

MTB-ruter over hele landet

Prøver man alle 10 ruter, er der lagt op til meget forskellige naturoplevelser. Man kommer over klipper på Bornholm, af smalle skovspor nord for København og langs sandede klitter ved Vesterhavet.

De 10 områder med MTB-ruter ligger i Rold Skov, Almindingen, Klosterheden, Klinteskoven, Hareskoven, Svinkløv Klitplantage, Nordskoven, Blåbjerg Klitplantage, Bidstrup Skovene og Store Dyrehave/Tokkekøb Hegn.

40 ruter i statsskovene

I alt findes der mere end 40 ruter med en samlet længde på 350 kilometer i vores statsskove.

Mountainbike er en af de hurtigst voksende motionsformer i Danmark. Mange cykler i en klub, men langt flere dyrker MTB blot ved at finde cyklen frem og tage i skoven, lige når det passer ind i hverdagen.

vorespuls.dk har testet og filmet de bedste MTB-ruter i hele Danmark - se mere her: MTB ruter