Nye skilte vil give dig gode naturoplevelser på cyklen

En ny type skilte skal sikre bedre sammenhæng mellem danske cykelruter og give bedre oplevelser.

Sådan ser de nye skilte ud. Her er det knudepunktet ”nummer 19" på Bornholm. Foto: Marco Berends/Dansk Cykelturisme

Cykler du for også at nyde naturen? Så er der godt nyt til dig. Vejdirektoratet har godkendt en ny type skilte, som skal gøre det nemmere at binde vores mange cykelvenlige ruter bedre sammen.

Læs også: 10 tips til at finde gode gravelruter

Måske har du allerede set skiltene, som de seneste år er blevet testet i fem kommuner, på en af dine cykelture. Nu bliver skiltene bredt ud til resten af landet.

Fremover bliver det derfor nemmere at slå to fluer med et smæk: Du kan få motion, mens du træder i pedalerne og nyder den danske natur på en skøn cykelrute.

Læs også: Gravel i skovene: De her retningslinjer skal I huske

Op for oplevelsesværdien

Når vi skal transportere os fra A til B, vælger vi måske ofte den hurtigste rute, men håbet er, at de nye skilte kan få os til at tage den flotte og cykelvenlige rute, så vi også får en på opleveren på de dage, hvor vi har lidt tid tilovers.

Så hvis du har planer om en cykelferie rundt i det ganske danske land, eller bare gerne vil træne i skønne omgivelser, kan du bruge skiltene til at planlægge din rute, så du tilbringer mest mulig tid på hyggelige stier.

Læs også: 4 fede måder at køre gravel på

Inspirationen er hentet fra Belgien og Holland, som har gode erfaringer med at guide cyklister til cykelvenlige og smukke strækninger.