Nyt MTB-løb er Danmarks længste

Det bliver guf for MTB-entusiaster, når Hærvejsløbet afvikles 27. juni 2015. På under et døgn blev de 300 pladser udsolgt.

Der bliver indlagt tre singletracks ved Hærvejsløbets MTB-løb. Løbet bliver Danmarks længste på 150 km. Foto: Martin Paldan

DGI arrangerer i 2015 intet mindre end Danmarks længste MTB-løb, når Hærvejsløbet kobler et løb for cykler med de brede dæk til konceptet.

Hærvejsløbets MTB-løb er på hele 150 km fra Vingsted til Viborg lørdag 27. juni 2015.

Der er også en kortere rute på 60 km fra Silkeborg til Viborg.

Hurtigt udsolgt

Tilmeldingen åbnede mandag den 1. december klokken 12.00, og der blev udsolgt på under et døgn.

”Det er rigtig dejligt, at der er så stor interesse for vores løb. Det viser forhåbentligt, at vi har ramt det rigtige koncept. Nu har vi god tid til at forberede et helt perfekt løb for deltagerne,” siger løbsleder for Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Indlagte singletracks

Dem, der var så hurtige at sikre sig en billet kan se frem til 150 kilometer, hvor underlaget hovedsagligt er grusstier, markveje, skovstier.

Krydderiet for deltagerne bliver tre indlagte singletracks udarbejdet af lokale MTB-klubber.

Der er tidtagning på disse singletracks, og de er designet til at give dig en ekstra udfordring og oplevelse undervejs.

”MTB-rytterne ønsker at kunne måle sig med hinanden. Her får de mulighed for at give den max gas på singletracks og se, hvordan de ligger i forhold de andre deltagere,” siger Hærvejsløbet overordnende løbsleder, Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI.

Holdløb med 2-6 ryttere

Konceptet er bygget op om, at man kan deltage på hold á 2-6 ryttere. Man følges ad på de 150 km og hjælper hinanden undervejs, præcis som det kendes fra Hærvejsløbets Cykelløb.

Der køres efter et GPS-spor, og ruten er derfor ikke opmærket. En undtagelse er de indlagte singletracks. Her vil der være fuld skiltning, så rytterne kan koncentrere sig om at lave den bedst mulige tid.

Cykelløbet udvider med 1.300 pladser

Hærvejsløbets MTB-løb afvikles lørdag 27. juni 2015, samme dag som Hærvejsløbets Cykelløb.

Cykelløbet blev afviklet med stor succes i både 2013 og 2014.

I 2015 udvides cykelløbet med 1.300 deltagere, så der bliver plads til i alt 3.000 cykelglade motionister fra Flensborg, Vejen og Silkeborg, alle med mål i Viborg.

Du kan spare 140 kr. pr. person ved tilmelding til Hærvejsløbets Cykelløb senest 31. december 2014.

Hærvejsløbet arrangeres af DGI, og du kan læse sidste nyt om løbet her på vorespuls.dk.