MTB i mørke: "Wauw - det er fedt!"

Intenst, udfordrende, lærerigt og sjovt. Det er ordene, der bedst betegner deltagernes udbytte fra introkursus til mørkekørsel i Hammer Bakker

Deltagerne til kurset i mørkekørsel i samlet flok – det er Troels Madsen i den hvide trøje længst til højre Foto: Mikkel Homann Carøe, DGI

”Wauw, det er fedt. Det var en helt vild intens oplevelse.”

Det positive udbrud kommer fra Troels Madsen, der netop har kørt en mindre rundstrækning helt alene i Hammer Bakker. En rute, der under normale omstændigheder vil være både almindelig og overkommelige for den 46-årige MTB-rytter, men under DGI og vorespuls.dk’s kursus er den alt andet end det.

Klokken er nemlig 19.30 og i skoven nord for Aalborg er der mørkt. Helt mørkt.

Altså lige bortset fra de lyskegler, der bliver dannet fra de 10 kursisters lygter. Og som giver et klart men også begrænset udsyn for de engagerede MTB-ryttere.

Læs også: 7 tips til MTB-kørsel i mørke

Mere end forventet

Troels Madsen har kørt MTB i fire år, men det er første gang, han kører i mørke.

”Jeg havde forventet en god oplevelse, men jeg fik meget mere end det,” siger Troels Madsen om introkurset til mørkekørsel.

Forinden turen på egen hånd har Troels Madsen og de øvrige deltagere kørt rundt i mørket i samlet flok og fået instruktion og gode råd til, hvordan man bedst klarer sig rundt på et MTB-spor med en lygte som eneste lyskilde.

”Det kræver fuld koncentration, og ens sanser er virkelig skærpede. Rødder og andre forhindringer kommer bare lige pludseligt, og man skal være klar hele tiden. Det er ikke sådan, man føler, det er uansvarligt eller farligt. Det er bare mere intenst i forhold til at køre, når det er lyst,” sider Troels Madsen.

Udvider køretid

Til kurset i Hammer Bakker var deltagerne på vidt forskellige niveauer og i forskellige aldersklasser. Men fælles for dem var, at de fik et mere trygt forhold til at køre mørkekørsel. Og dermed fik udvidet det tidsrum, hvor det er muligt at tage en tur på mountainbiken.

”Før det her kursus, var det om vinteren kun i weekenden, jeg havde mulighed for at køre. Men nu kan jeg også tage ud med nogle venner eller familie en hverdagsaften,” siger Troels Madsen.

”Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har kørt MTB i mørke.”

Heidi Dietz var instruktør på kurset i Hammer Bakker - se hendes tips til MTB-kørsel i mørke: 7 tips til MTB-kørsel i mørke