Her er Danmarks mest populære MTB-spor

I 2016 kørte MTB-entusiaster 90.500 gange gennem MTB-sporet, som vi godt tør kalde det mest populære i Danmark.

Antallet af mountainbikeryttere i statens skove og andre naturområder er vokset med 15-20 procent om året siden 2013. Foto: Oliver Haggren, GripGrab Media Crew

Ved København finder du Hareskoven. Tager du derud, støder du med garanti på en masse MTB-ryttere. Og det er der flere årsager til.

Derfor er MTB-sporet så populært

En automatisk tæller, der er sat op ude ved Hareskovens 26 km-lange MTB-spor, viste, at der i 2016 var 90.500 gennemkørsler.

Det er et imponerende antal, og derfor tog vi fat i formanden for Hareskovens Mountainbike Sporgruppe for at høre, hvorfor sporet i Hareskoven er så populært.

”Hareskoven er meget let at komme til, da det er tæt på S-togs stationer og kun 20-30 minutters kørsel fra Københavns centrum. Så det er jo nemt lige at tage cyklen med i toget og stå af direkte på mountainbikesporet,” fortæller Kristoffer Jørgensen, formand for Hareskovens Mountainbike Sporgruppe til vorespuls.dk.

Læs også: Vild udvikling! MTB-spor bruges som aldrig før

Øger antallet af MTB-ryttere hvert år.

Antallet af mountainbikeryttere i statens skove og andre naturområder er vokset med 15-20 procent om året siden 2013. Og det samme har været gældende ude i Hareskoven.

Siden 2012 har sporgruppen i Hareskoven lagt rigtig meget hårdt arbejde i sporet, og det er en af forklaringerne på tilstrømningen af MTB-ryttere.

”Vi har renoveret sporet i Hareskoven, så det ikke er en stor mudderpøl. Når det er det mest benyttede spor, så har det også den konsekvens, at sporet bliver slidt mere end den oprindelige rute i skovbunden kunne tåle. Så det nu renoverede stykke kan køres næsten hele året, og derfor vælger flere måske også at cykle her,” siger Kristoffer Jørgensen.

Læs også: MTB: 5 apps der øger din sikkerhed

Nye spor er på vej

Det oprindelige 26 km-lange spor vil i fremtiden ikke eksistere, som det gør nu. I 2016 begyndte sporgruppen nemlig et nyt stort projekt med støtte fra Nordea-fonden.

Det går ud på, at sporet bliver delt i fire loops med tre knudepunkter. Det betyder, at der bliver bygget nye spor, og gamle spor bliver lukket for at give flere muligheder.

”I stedet for at køre et langt spor, der måske er for stor en udfordring til begyndere og børn, så får MTB-rytterne flere valgmuligheder. Den store trafik vil derfor kunne spredes ud, hvilket tilgodeser sporets holdbarhed og alle brugere,” siger Kristoffer Jørgensen.

Du kan følge med i, hvad der sker ved sporet i Hareskoven på deres Facebook-gruppe HER