København Rundt på cykel 2019

København Rundt - på cykel 2019

Sæt dig i sadlen sammen med flere hundrede andre og mærk forårsstemningen, når DGI sender et samlet felt af store og små cyklister afsted rundt i København. Her venter en stor cykeloplevelse, når du og resten af feltet sendes ud på dagens 22 km-rute i nærmest alle dele af København. Det gør vi for at hylde hverdagens cyklister i København og for at vise dig kendte og ukendte cykelpassager i hovedstaden.

Motorcykel-racemarshalls fører feltet an og lukker vejene af, så du ekstraordinært kan køre frit og i roligt tempo på de normalt trafikerede veje.

Cykelturen er for alle cykeltyper; unge og gamle, venner, kærestepar og familier. Og der er fokus på oplevelsen, ikke tempoet.

Tid og sted

Kl. 9.30 Velkomst på Ofelia Plads

kl. 10.00 Startskud

Kl. 11.00 Pitstop ved depot med vand/the/kaffe/frugt (vejledende tidspunkt)

Kl. 12.00 Feltet passerer målstregen på Ofelia Plads (vejledende tidspunkt)

Ruten

Turen går fra Ofelia plads forbi Kastellet, over Østerbro og rundt om Fælledparken. Herefter runder vi Jagtvej, et af byens tættest pakkede trafikale knudepunkter, som vi 28. april, har for os selv. Vi cykler omkring bakkerne ved Bispebjerg og kommer retur til Nørrebro langs Assistentens Kirkegård. Herfra kører vi over Frederiksberg, og videre af hippe og fine Vesterbrogade. Herefter kan vi sende en kærlig tanke til Kim Larsen, når vi passerer Langebro, som på denne dag også står i cyklernes tegn. På Amager runder vi et af Københavns største rekreative områder Kløvermarken, hvorefter vi begiver os over Knippelsbro og vender tilbage til Ofelia Plads, hvor feltet kører i mål.

Børn under 12 år kører med gratis.