Gravel - Kaffegrums & grusveje, Strande, bakker og skove i Odsherred

Eventyr på to hjul i dit lokalområde. Har du lyst til at få nogle kilometer i benene i inspirerende omgivelser, hvor vi skal opleve både skove, udsigtspunkter, strande og nogle udfordrende bakker. Så kom med på en meget afvekslende tur i Odsherred. 

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse
Fra stranden i Ordrup kører vi igennem Kårup skov og op til et udsigtspunkt i 80 m højde med fremragende udsigt over Sejerø- og Nekseløbugterne. På en klar dag kan man se helt til Samsø. Derfra går det ad asfalt igennem Veddinge bakker, hvor vi også rammer lidt af Tour de France 2022 ruten. Vi krydser fra Høve skov og over til Jyderup Skov. Vi kommer igennem Hønsinge og kører ad små markveje langs afvandingskanaler op til Ellinge Indhegning. Derfra ud til kysten ved Gudmindrup Strand og sydpå af Sjællandsleden som går lige inden for revlerne. Vi kører langs kysten igennem Høve skov og smager igen lidt på Veddinge bakker, inden vi kører ud til kysten ved Skamlebæksletten og tilbage til Ordrup Strand. 

✔️Distance
50 km

✔️Link til ruten
Du modtager linket til ruten, når du er tilmeldt.

✔️
Mødested

Vi starter fra Ordrup Strand hvor der er toiletter og mulighed for parkering. Vi skal rundt i istidslandskabet, som er en del af Geopark Odsherred der hører under UNESCO

 

Kom med på endnu flere Social Rides
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road.
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km.
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have bredere dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det, er mulighederne mange enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.

praktisk info:

HUSK:
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk. 
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værk