"Bedste løb jeg nogensinde har deltaget i"

1700 cykelryttere og 100 løbere var med til at omdanne den historiske Hærvej til en kæmpe motionsarena ved weekendens Hærvejsløb op gennem Jylland.

1700 kørte på Hærvejen mod målet i Viborg Foto: Martin Paldan

Fredag 27. juni og lørdag 28. juni blev den historiske Hærvej op gennem Jylland indtaget af ikke færre end 1800 motionister ved Hærvejsløbet.

100 løbere tilbagelagde 300 kilometer fra Flensborg til Viborg i løbet af 35 timer fra fredag morgen til lørdag aften, mens hele 1700 cykelryttere lørdag deltog i Hærvejsløbets Cykelløb.

Cykelløbet havde start fra tre byer. Fra Flensborg deltog 900 ryttere på de 270 km, fra Vejen 550 ryttere på 160 km-ruten og fra Funder ved Silkeborg deltog 250 ryttere på den korte 50 km-rute.

Alle deltagere ved cykelløbet havde mål i Viborg, hvor de blev modtaget på den røde løber af masser af tilskuere og Viborgs store fest, Snapsting Viborg.

Dobbelt så mange cykelryttere

Det er andet år, at Hærvejsløbet afvikles. I 2013 deltog 850 cykelryttere og ca. 100 løbere. Antallet af ryttere var således fordoblet i forhold til sidste års løb.

Præcis som i 2013 var det en fantastisk weekend med masser af glade deltagere.

Og modsat løbet i 2013, hvor vejrguderne bestemt ikke var med deltagerne, blev det en helt anderledes oplevelse i år, da der stort set ikke faldt en eneste dråbe regn under løbet.

Henrykte cykelryttere

Hærvejsløbet Cykelløbs Facebook-side strømmer det ind med positive tilbagemeldinger. Blandt andre fra Thomas Høgsberg, der kalder det for det bedste løb nogensinde.

”En kæmpe tak til arrangørerne og de mange frivillige. Det er med garanti det bedste løb jeg nogensinde har deltaget i. Meget professionelt arrangeret. Vi ses helt sikkert næste år,” skriver han.

Morten Berring Jørgensen betegner løbet som perfekt for nybegyndere:

”Når man deltager i et løb for første gang, tror jeg ikke, at man kan vælge et bedre et. Alle de glade smil og hilsener undervejs, og den gode feststemning i Viborg, vækker cykelglæden i alle ryttere. Ikke sidste gang vi deltager.” skriver Morten Berring Jørgensen.

Og de venlige ord fortsætter.

Elise Cramon skriver: ”En stor ’total oplevelse’. Alt fungerer til mindste detalje. Starten fra Flensborg, skiltningen, depoterne og finalen på den røde løber. Stor tak for et fantastisk oplevelse.”

Søren Kristensen skriver: ”Det var en super oplevelse, og en rigtig god stemning. Flot arrangement.”

Bjarne Thisgaard skriver: ”Alt fra Flensburg til Viborg var super godt tilrettelagt, selv vejret var vi heldige med:-) Depoter med søde og imødekommende hjælpere - Tak for en god tur:-)”

Løbet laves sandsynligvis om

100 løbere ved dette års etapeløb, er noget under, hvad arrangørerne havde håbet på. Derfor skal løbet nu evalueres, og Flemming Johannsen fortæller, at løbet sandsynligvis laves om i 2015.

”De deltagere, der var med, har haft en super god oplevelse. Men vi kan også konstatere, at antallet af løbere desværre ligger en anelse under det, vi havde håbet på. Derfor vil vi nu se på, om der skal ændres noget og i så fald, hvad der skal ændres."