MTB og råhygge i smuk forening

I Taps Cykelcafé kan du ikke sige MTB uden også at sige hjemmebagte boller og dåsebajere. Bliv inspireret til at få endnu mere ud af fælleskabet omkring MTB.

Sammenholdet og fælleskabet gør Taps Cykelcafé helt speciel Foto: Palle Peter Skov

Har du overvejet at melde dig ind i en MTB-klub? Er du allerede medlem, men mangler du ideer til, hvordan I får endnu mere ud af hinanden i klubben?

Lad dig inspirere af denne fortælling fra den noget særprægede MTB-klub Taps Cykelcafé:

Dåsebajere, kage og grillpølser

Skoen glinser af vand, da han løfter den og vender bunden i vejret. Den er tør indvendig, så det drypper ikke fra den, men alle omkring bordet i det lille lokale ler højt og sender godmodige stikpiller mod ham.

Der var en mindre sø på skovstien derude i mørket, som han og flere andre ikke lige nåede at se, da de kørte den sædvanlige træningstur på MTB i mørke en torsdag aften.

Læs også: 7 tips til MTB-kørsel i mørke

En af de andre ryttere kom til at stå af i den dybe pyt for at vende cyklen, så han var våd op til knæene. Men vel inde i varmen og i kammeraternes selskab griner han selv af det og åbner en dåseøl, mens snakken tager fart i Taps Cykelcafé.

Fem kvarters cykling og fem kvarters hyggesnak over hjemmebagte boller med pålæg, friskbagt chokoladekage, varm suppe, grillpølser, kaffe, sodavand og øl afslører den sande karakter af Taps Cykelcafé.

Social klub

Det er en social klub, hvor medlemmerne vægter samværet efter træning og løb lige så højt som selve turen.

”Hvor de i andre klubber cykler i tre timer en aften, skal vi være hjemme i klublokalet efter to, så vi har tid til det sociale,” siger rytter Allan Jensen.

Det er også en MTB-klub med 60 aktive medlemmer i alderen 19-62 år, og en del af dem kommer ’langvejs’ fra som Haderslev, Hejls, Kolding og Vamdrup.

Se test og video af de bedste MTB-ruter i hele Danmark: MTB ruter

Efter hver træning samles næsten alle i det lille lokale bag Taps Skole til cykelklubbens tredje halvleg. De napper maden på bordet, og de driller hinanden på den hyggelige måde.

”Selv om et medlem er skadet eller syg, ser vi ham tit lige kigge forbi vores klublokaler, når de andre kommer tilbage fra en træningstur,” siger Pia Løwe Larsen fra klubbens styregruppe.

Ikke for at vinde

Allan Jensen er søn af klubbens stifter Tommy Holst Jensen, der i 2007 satte et opslag op ved købmanden i Taps.

Her inviterede han alle med lyst til at cykle på mountainbike til at møde op i hans garage.

Se også: Gratis træningsprogram: Træn din motivation

Det gjorde 12 af de lokale mænd, alle på deres gamle 3-gears havelåger. Det gik okay de første par gange, men snart begyndte de hver især at købe nye MTB-cykler.

"Hans motto var, at det skulle være sjovt at cykle. Så de skulle ikke bruge kræfter på at konkurrere i cykelløb, som de for eksempel gjorde i cykelklubben i Christiansfeld," fortæller Allan Jensen om sin fars initiativ.

Tit på ture

MTB-rytterne i Taps Cykelcafé bevæger sig ofte væk fra de vante rammer og til forskellige løb. Også her er det sociale samvær kernen. Det beviser blandt andet dette indlæg fra klubbens blog om Hærvejsturen i 2012:

”Vi havde følgebil med Martin som chauffør med under turen, hvor han stødte til os i pauserne, så vi havde mulighed for at få mad og drikkevarer undervejs. Den store æske med chokolade var meget populær. Hjemme i Taps sluttede dagen af med Antons gode mad, Connys salat, Elses hjemmebagte flutes samt is sponseret af Christian.”

Taps Cykelcafé deltager også i DGI Sønderjyllands MTB Cup, som du kan læse mere om her: MTB-løbsserie: Socialt mesterskab i Sønderjylland

Har du erfaringer med at køre MTB i en klub? Del dem i kommentarfeltet herunder: