MTB-løb på Møns Klint: Her må du normalt ikke cykle

Kom ud på en helt unik MTB-rute på Møns Klint med masser af højdemeter og steder, hvor du normalt ikke må cykle.

Billede af en MTB-rytter ude på den naturskønne rute på Møns Klint, hvor løbet også kommer forbi i år. Foto: Martin Paldan, GripGrab Media Crew

Kom med til et MTB-løb helt ude på kanten af Møns Klint, og vær en del af et unikt motionsløb på seks timer for alle MTB-entusiaster.

Unik rute, hvor du normalt ikke må færdes

Alle deltager kommer ud på den otte-kilometer-lange rute, som veksler mellem single tracks og bredere skovstier. Men der hvor løbet virkelig skiller sig ud, er blandt andet ved det såkaldte ”Aborre-bjerg”.

”Danmarks mest markante bakke ligger ved Møns Klint, og det betyder en højdeforskel på 143 meter, blot en enkelt kilometer fra kysten," fortæller Frank Høj, der er idrætskonsulent for landevejscykling og MTB i DGI Storstrømmen og med til at arrangere løbet."*

”Netop højdemeterne helt ude langs kysten, hvor man ellers ikke må cykle til hverdag, er helt unikke,” fortæller han videre.

Læs også: Videoguide til at indstille din MTB-cykel

For alle niveauer

Løbet er egnet til MTB-entusiaster på alle niveauer, fortæller Frank Høj, der naturligvis selv har kørt ruten.

”Det er en fysik udfordrende rute med 223 højdemeter pr. omgang, men den er ikke teknisk svær og kræver derfor ikke specielle cykeltekniske forudsætninger. Du skal være i almindelig god fysisk form, og så ellers bare have mod og lyst til at udfordre dig selv.”

Lyder seks timer som lang tid på mountainbiken, så kan du også stille op i både duo- og tremands-hold. Du kan med andre ord selv bestemme, hvor hårdt du vil have løbet.

Læs også: Valg af sportsprodukter og kosttilskud

Tag familien med

MTB-løbet er ikke alt, hvad der sker den 1. oktober på Møns Klint, hvor det afholdes.

Der er start og mål ved Geocenteret, der har en stor interaktiv udstilling, 3D-biograf og en svæve-/klatrebane i trætoppene, så der er flere aktiviteter for resten af familien også.

Lyder det som en oplevelse, du ikke må gå glip af, så kan du tilmelde dig HER og læse mere om de praktiske oplysninger.