Gratis ringeklokker: Ring i stedet for råb

vorespuls.dk uddeler 5000 gratis ringeklokker til mountainbike-ryttere. Målet er at sætte fokus på god opførsel i skoven

Du får en ringeklokke som på billedet gratis, hvis du deltager i en vorespuls.dk MTB-event Foto: Martin Paldan

På med ringeklokken

MTB-ryttere og andre brugere af de danske skove skal kunne færdes side om side uden irritation og sure miner.

Derfor uddeler DGI MTB og vorespuls.dk nu 5000 gratis ringeklokker – medfølgende et budskab om hensynsfuld kørsel og efterlevelse af et adfærdskodeks for MTB-kørsel.

”Vores ønske er selvfølgelig, at MTB-ryttere monterer de ringeklokker, som vi udleverer, og at de bruger dem i skoven. Alle kender ringklokkesignalet, og det er nok det nærmeste, vi kommer et neutralt signalmiddel,” siger Mikkel Lybæch, der er medlem af DGI MTB’s kompetenceudvalg.

Ringeklokkerne bliver uddelt til vorespuls.dk’s MTB-events de næste måneder.

Find event for dig: Se oversigt over events

Ringeklokker vil give færre konflikter

MTB er meget populært på vorespuls.dk, og det er en motionsform i kraftig vækst. Men i dag opstår der fra tid til anden konflikter mellem MTB-ryttere og andre brugere af de danske skove.

MTB-ryttere bevæger sig hurtigt rundt på stierne, og det kan give anledning til, at andre brugere føler sig generet eller bliver forskrækkede. Hvis ikke der gives signal, er det forskrækkelsen, og hvis der råbes som signal, bliver folk irriterede over, at der råbes i skoven.

Læs mere: Sådan må du cykle i skoven

DGI MTB og vorespuls.dk har et ønske om, at hvis MTB-rytterne bruger en ringeklokke, kan det give færre konflikter i skovene.

En ringeklokke vejer kun få gram og har ingen reel indflydelse på, hvor hurtigt man kan cykle, men det er alligevel de færreste mountainbikes, der i dag er udstyret med en ringeklokke.

Tiltaget har efterfølgende givet en god diskussion på de sociale medier: MTB: Heftig debat om opførsel i skoven

”Det skyldes nok i høj grad æstetik og lireffekt, men vi håber, at MTB-ryttere vil se bort fra dette og prioritere sikkerheden og den god stemning i skoven i stedet,” siger Mikkel Lybæch.

Se test og video af de bedste MTB-ruter i hele Danmark: MTB ruter

Har du gode/dårlige erfaringer med mødet mellem MTB'ere og andre brugere af skoven? Vil du være villig til at sætte en ringeklokke på din MTB? Kom med din mening i kommentarfeltet: