Vilde billeder: Løbere indsamler skrald

Flere og flere lægger billeder på Facebook af skrald indsamlet på løbeturen. Mændene bag ”Trailskrald” er overraskede over succesen.

Pernille Haufer indsamlede dette affald på en løbetur på seks kilometer ved Køge Foto: Pernille Haufer, Trailskrald

Billeder af skrald er umiddelbart ikke det mest interessante, der findes i denne verden. Men når der ligger gode tanker og handlinger bag, er det en helt anden snak.

På Facebook-siden Trailskrald lægger flere og flere løbere billeder op af skrald, som de har indsamlet på deres løbeture i de danske skove.

”Vi går selvfølgelig efter at få indsamlet så meget skrald som muligt og samtidig appellerer billederne til, at andre ikke skal smide skrald i naturen,” siger medstifter af Trailskrald, Kenneth Andersen.

Læs om brugen af Instagram i forbindelse med træning: "Vil vise andre, jeg er frisk og sporty"

Vilde billeder

Brugernes billeder viser alt fra udbrændte knallerter til iturevne lolitadukker, og mange af billederne indeholder store mængder skrald indsamlet på få kilometer. Som for eksempel billedet i denne artikel, der viser brugeren Pernille Haufers skrald indsamlet på blot seks kilometer.

”Vi er rigtig glade for, at vi har så stor opbakning fra helt almindelige danskere, der gerne vil være med til at gøre en forskel,” siger Kenneth Andersen.

”Trailskrald er en proaktiv måde at gøre opmærksom på, at der et miljømæssigt problem med, at folk smider affald i naturen.”

Læs også: 8 gode råd: Løb sikkert i mørke

Irritation skabte ideen

Trailskrald er drevet af lyst og håbet om en renere natur i Danmark.

”Vi så, at nogen lagde sure opstød på Facebook om, at de så alt for meget skrald på deres løbeture. Og skraldet irriterede også os. Og så fandt vi på den her lidt skøre ide, der på en positiv måde sætte fokus på problemet,” siger Kenneth Andersen.

Trailskrald afholder løbende konkurrencer med præmier fra diverse sponsorer, men også selvom der ikke er en gevinst på spil, er brugerne flittige til at lægge billeder op.

Se de vilde billeder på Trailskrald: Trailskralds Facebook-side

I skrivende stund har Trailskrald små 1.200 likes, og godt 100 billeder af skrald er blevet lagt op siden oprettelsen i oktober 2013.

”Vi havde slet ikke forventet, at så mange ville støtte op om siden, så vi er meget glade,” siger Kenneth Andersen, der sammen med tre kammerater står for driften af Facebook-siden.

Få seneste nyt om løb: Tilmeld dig vorespuls.dk’s nyhedsbrev om løb