Royal Run: Kronprinsen inviterer til løbe-events i hele landet

Kronprinsen fejrer sin fødselsdag ved at løbe i Danmarks fem største byer. Se, hvordan du kommer med.

Foto er fra Skole OL. Foto: ritzau / Ivan Riordan Boll

Den 21. maj 2018 fejrer Hans Kongelige Højhed Kronprinsen sin 50 års fødselsdag ved at løbe en tur i Danmarks fem største byer. Og ligesom alle andre er du inviteret til at løbe med.

Royal Run hedder løbefesten, der finder sted i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Konkret kommer det til at udfolde sig sådan, at der i hver by mandag 21. maj 2018 vil blive afholdt motionsløb på to distancer: et ”one mile” løb (1,609 km) og et 10 kilometer løb.

Kronprinsen kommer til at løbe i hver af de fem byer på forskellige tidspunkter i løbet af dagen. Dagens fødselar begynder med one mile i Aalborg og bevæger sig derfra ned gennem landet for at løbe one mile i Aarhus, Esbjerg og Odense, inden han slutter med at løbe 10 kilometer i hovedstaden København.

Læs også: Den perfekte opvarmning til løb

Blevet til på foranledning af Kronprinsen

De fleste ved, at Kronprinsen er en ivrig motionist og blandt meget andet kan skrive Ironman på CV’et. Med Royal Run-løbefesten ønsker han komme tæt på danskerne med idræt og motion som omdrejningspunkt:

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer,” fortæller Kronprinsen.

Kom og vær med til Royal Run. Alle er velkomne, uanset om løb er en del af din hverdag, eller om det er første gang, du prøver kræfter med løbeskoene.

Læs også: Gratis print-ud-træningsprogram: Træn op til 10 km

Sådan kommer du med til Royal Run

Invitationen til Royal Run er åben for alle. Tilmeldingen åbner 26. oktober på royalrun.dk.

Så mange som muligt skal have en mulighed for at være med. Derfor finder Royal Run-løbefesten sted 2. pinsedag 21. maj 2018, som er en helligdag og fridag for størstedelen af danskerne.

royalrun.dk og på Royal Run's Facebook-side vil du kunne følge med i forberedelserne til løbefesten. Løbende vil der også komme tips og inspirationshistorier til, hvordan du kommer i gang med at løbe.