Løb: Prøv kræfter med 450 trin i Mærsk Tårnet

Kunne du tænke dig at løbe i Mærsk Tårnet og prøve kræfter med 450 trin, så har du nu muligheden.

Mærsk Tårnet blev taget i brug i 2017 og huser 15 etager - fordelt på 75 meter. Foto: Copehagen Runners High

Du kan tilmelde dig løbet HER

3 juni giver Københavns Universitet og DGI Storkøbenhavn løbere en unik mulighed for at prøve kræfter med de 450 trin i Københavns nye vartegn – Mærsk Tårnet.

Læs også: Den perfekte opvarmning til løb

Fire gange til toppen

Med sine 15 etager over gadeplan måler Mærsk Tårnet 75 meter. Det er lidt højere end Rigshospitalets helikopterplatform, og der er intet mindre end 450 trin og 15 etager med sundhedsvidenskabelig forskning til toppen.

Turen til toppen skal løberne i juni tilbagelægge hele tre gange, og selvom det uden tvivl giver syre i bentøjet, er udsigten over København det hele værd.

Udover at skulle bestige selve tårnet, bliver løberne også sendt ud på campusparkens zigzaggede ”svævende sti”, der giver feltet mulighed for at komme tæt på bygningen og livet ved universitetet. Den 300 meter lange tur på den svævende sti hæver feltet op i niveau med trækronerne, hvorfra udsigten til lokalområdet er i topklasse.

Løbets samlede distance er 7 km fordelt over tre omgange, der med sikkerhed giver deltagere og tilskuere rig mulighed for at opleve både Mærsk Tårnet og den smukke udsigt ud over byen.

læs også: Valg af sportsprodukter og kosttilskud

Hvad er Mærsk Tårnet?

Mærsk Tårnet blev taget i brug i 2017 og huser 15 etager med sundhedsvidenskabelig forskning i alt fra sukkerstrukturer og immunsystemet til sygdomme i hjernen og hjertet.

Mærsk Tårnet er med en indbydende og bæredygtig campuspark samt et åbent torv mod Blegdamsvej fuldt integreret i bydelen. Som det øvrige Panum er bygningen placeret i hjertet af Science City – en af Europas største koncentrationer af uddannelse og forskning – og udmærker sig selvfølgelig ved banebrydende arkitektur, laboratorier i verdensklasse og state of the art forsknings- og studiefaciliteter.

Tårnets arkitektur hviler på en ide om at skabe fællesskaber – mellem forskerne, mellem studerende og med byen.

TILMED DIG LØBET I MÆRSK TÅRNET HER