Halvmarathon får dispensation - må løbe gennem Limfjordstunnelen

En dispensation fra transportministeren gør det muligt, at Aalborg Halvmarathon 2018 for tredje år i træk går igennem Limfjordstunnelen.

Ruten gennem Limfjordstunnelen gør Aalborg Halvmarathon til en motionsoplevelse i særklasse.

Både hos DGI Nordjylland og Aalborg Kommune er der stor begejstring over, at der nu er givet en dispensation, som gør det muligt, at løbet 17. juni endnu en gang går gennem Limfjordstunnelen. Der er nu lagt i kakkelovnen til endnu en stor motionsoplevelse for de mange løbeglade deltagere, på en vejstrækning gennem tunnelen, som normalt er lukket land for gående.

”For os er det vigtigt at skabe en motionsoplevelse, der kan få endnu flere til at motionere og være fysisk aktive. Mange motionister bruger events som en gulerod til at komme i gang med træningen eller intensivere træningen – og at her er Aalborg Halvmarathon i særklasse en speciel event at træne op til," fortæller Palle Fogh, der er formand for DGI Nordjylland og fortsætter:

”Derfor er vi også meget tilfredse med, at vores dispensationsansøgning om at benytte motorvejsstrækningen gennem Limfjordstunnellen til motionsløb, er blevet imødekommet.”.

Læs også: Transportminister lukker populære motionsløb

Dispensationen giver unikke oplevelser

Et af hovedformålene med Aalborg Halvmarathon er at skabe en event, som kan bidrage til at få endnu flere nordjyder til at bevæge sig, og Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen er helt sikker på, at dispensationen og muligheden for igen at opleve tunnelen på løbeben giver mulighed for en fantastisk oplevelse.

”Aalborg Halvmarathon 2017 var en kæmpe oplevelse – både for de mange, der løb halvmarathon og for de mange, der løb 10 km. Der var en glæde, en begejstring og en stemning, som var helt fantastisk, og den oplevelse det var at løbe gennem tunellen, den var bare noget helt særligt," fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

”Jeg er virkelig glad for, at transportministeren har givet os alle lov til igen at få den unikke oplevelse, og jeg håber virkelig, at rigtig mange aalborgensere og nordjyder vil unde sig selv den oplevelse at deltage i Aalborg Halvmarathon 2018."

Læs også: DGI kritiserer forbud mod broløb

Samme rute som i 2017

Ruterne i 2018 bliver næsten identiske med dette års løb – der er justeret lidt på løbsruten i forhold til tunnelen, så trafikafviklingen bliver generet mindst muligt.

Det er derfor både mulighed for at løbe 10 km, eller snuppe halvmarathonen på 21,1 km.

Løberne kommer som det første igennem Limfjordstunnelen, hvorefter det går vestpå på Nørresundbysiden.

Efter turen over Limfjordsbroen, deler ruten sig og løberne på 10 km bevæger sig tilbage langs den smukke havnefront.

Alle, der har valgt den lidt længere tur på 21 km, skal først rundt i byen, og her venter også den frygtede bjergspurt op ad Søndre Skovvej.

En motionsevent for hele Nordjylland

”Vi fik så god respons på ruten i år, både fra deltagere og myndigheder, så vi har valgt det samme setup i 2018," siger Palle Fogh og slutter af:

”Det store arbejde som de lokale løbeklubber har lagt i eventet blev virkeligt positivt modtaget, og vi glæder os til sammen med dem endnu en gang at skabe en motionsevent for hele Nordjylland."

Sidste år deltog 5850, og der er i 2018 plads til 6000 løbere kan deltage.