Denne 17-årige har lige løbet et maraton i OL-tid

Ganske enkelt imponerende må være en passende en passende beskrivelse, når man ser på blot 17-årige finske Alisa Vainios tid på maratondistancen, som i øvrigt var nok til at kvalificere sig til OL - men det må hun bare ikke deltage i.

Her ses Alisa Vainio (nederst i midten af billedet) sammen med to andre unge finske atleter. Foto: Facebook

I en alder af blot 17 år gennemførte Alisa Vainio sit første maraton i weekenden, og det blev til intet mindre end en fantomtid af den unge finske pige.

I tiden 2:33:34 vandt Alisa Vainio sit første maraton nogensinde i overlegen stil, og så var det desuden den sjette hurtigste maratontid af en finsk kvinde nogensinde.

Læs også: Finn gennemførte Ironman på sin citybike

Kvalificerede sig til OL – og så alligevel ikke.

Selvom Alisa Vainios tid var god nok til at kvalificere sig til OL i Rio i 2016, så falder hun desværre på aldersgrænsen, hvor du skal være fra før 1996 – Alisa Vainio er fra 1997.

”Det virker urimeligt. Jeg ved ikke, om jeg kan ansøge om en speciel tilladelse. Hvis jeg ikke kan kvalificere mig på andre distancer, så vil jeg se, om det er muligt,” fortæller Alisa Vainio til det finske medie Iltalehdelle.

OL-reglerne har dog ikke slået den unge maratonløber ud, og som hun er inde på, vil hun i stedet forsøge at komme til OL på 10.000 meter-distancen, hvor alderskravet er, at du skal være født før 1999.

Læs også: Træningsprogram til maraton

Alisa Vainios bedste tid på den distance er 32:58.18, og lige nu er kvalifikationskravet 32:15.00 – så mon ikke hun kan klare kravet på den distance med en god portion træning.

Overskuddet var i øvrigt stort hos den unge finne efter fantomtiden, hvor Alisa Vainio drog til Twitter og kommenterede på sit løb.

”Havde brug for at komme af med noget damp efter min studentereksamen.”

Læs også: Træning imellem to maratonløb