1.000 motionister løber 4.000 km i protest

Der skal tages ansvar for klimaet – og der skal ske ændringer, så klart er budskabet fra bevægelsen Run for Your Life. 1.000 aktivister løber 4.000 km helt ned til Paris, hvor klimatopmødet COP21 skal foregå.

Her ses et billede fra Run for Your Life's livestream. På billedet er depechen nået til Falkenberg. Foto: Run for Your Life - Facebook.com

I disse dage er klimabevægelsen Run for Your Life i Danmark, hvor flere danskere er med til at sprede budskabet om større opmærksomhed på miljøet.

Der løbes uafbrudt og depechen gives videre til den næste løber, som så tager 4-5 kilometer med den i den gode sags tjeneste.

Det sker på over 4.000 km hvor 1.000 motionister løber. Strækningen er fra Kiruna i det nordlige Sverige og helt til Paris, hvor det internationale klimatopmøde COP21 skal foregå. Her deltager verdens største nationer, og det er dem, bevægelsen gerne vil have ’op ad stolen’ - de skal have større fokus på verdens klimaforandringer, lyder det fra bevægelsen.

Run for Your Life rammer Paris og klimatopmødet den 29. november efter planen.

Læs også: Træningsprogram: 5 km løb

I Danmark i de her dage

Fra den 20. november til den 22. november er depechen i Danmark, hvor rigtig mange motionister er med til at føre depechen helt til Sønderjylland og over den tyske grænse. Ved 11-tiden den 22. november krydser depechen grænsen ved Padborg.

"Alt det med klimaforandringer var lidt abstrakt for mig, ligesom det vel er for de fleste. Så da vi valgte at gå med i det her, så handlede det om at gøre noget sammen. Skabe et handlingsrum, hvor den enkelte er del af et fælles projekt. En bred vifte af fortællinger der løber som en lang kæde ned gennem Norden og Europa," forklarer den danske koordinator Martin Rørtoft ifølge Politiken.

Bevægelsen har fået meget international opmærksomhed, og blandt andet WWF Verdensnaturfonden støtter op om initiativet, hvor de samtidigt sætte fokus på den truede isbjørn, som også rammes meget hårdt af klimaforandringerne.