Prøv rigtigt cykelløb på din almindelige cykel

Ruten på 40 kilometer i DGI Gran Fondo Munkebjerg er for dig, der vil have en naturskøn, udfordrende og social oplevelse – gerne på din helt almindelige cykel.

Bliv en del af en stor cykelfest - kør med på 40-kilometerruten i DGI Gran Fondo. Foto: Ajs Nielsen

Du behøver ikke en racercykel, du behøver ikke cykeltøj eller cykelsko, du behøver ikke være i fantastisk form.

Alt du behøver for at være med på 40 kilometer-ruten i DGI Gran Fondo Munkebjerg er lysten til at få en smuk og anderledes motionsoplevelse.

”Den korte rute er for alle motionsinteresserede, der har en cykel. Selvom du ikke har en racercykel eller træner regelmæssigt, skal du nemlig ikke snydes for en rigtig fed cykeltur,” siger Thure Kjær, der er medarrangør af DGI Gran Fondo Munkebjerg.

”Det er den pæneste rute, vi har kunnet finde. Der er små bakker og fantastisk natur langs fjorden, så det er en meget seværdig oplevelse. Så saml et par venner eller kollegaer, fat jeres cykler og en drikkedunk og kom med,” lyder opfordringen.

Se tips til køb af racercykel: Første racercykel - tips til at vælge

Sikkerhed i top

Som deltager på 40 kilometer-ruten skal du køre én omgang på ruten, andre skal køre to og tre omgange. Det er motionscykelrytterne med fine cykler, der har fart på og er vant til at køre cykelløb.

Men den korte rute har altså fuldstændig samme gode forhold som de længere distancer.

”Sikkerheden er helt i top, ruten er afmærket, og der vil være trafikregulering i vejkrydsene. Du får altså følelsen og glæderne ved at være med i et rigtigt cykelløb, selvom du ikke er supermotionist,” siger Thure Kjær.

Tilmeld dig her: DGI Gran Fondo Munkebjerg

Munkebjerg er ingen hindring

Højdepunktet på ruten, bogstaveligt talt, er stigningen Munkebjerg, der er kendt for sine tre hårnålesving. Munkebjerg er 1.250 meter lang og stiger med 89 højdemeter.

Det vil sige, at den stiger med 7,1 procent i gennemsnit, det er faktisk mere end Alpe d’Huez.

Tilmeld dig 10 ugers træningsprogram: Cykling: Gratis træningsprogram på mail

”Det skal ikke skræmme folk væk, overhovedet ikke. Men det bliver da helt klart den udfordrende del af ruten,” siger Thure Kjær.

”Heldigvis er det også det smukkeste sted på ruten med de slingrende veje helt nede fra Vejle Fjord og op i skoven, så der er rig mulighed for at nyde naturen, hvis du står af og trækker cyklen op. Men har du flere gear på cyklen, tror jeg nu nok, du vil få kæmpet dig op på toppen.”

Vil du være en del af cykelfesten – tilmeld dig én af de tre distancer her: DGI Gran Fondo Munkebjerg