Motionsløb: Oplev historiens vingesus i Stjerneløbet

Vær med i Stjerneløbet i Roskilde den 3. august og bliv en del af historien sammen med en masse andre cykelentusiaster.

Kør med i en af Danmarks største cykelklassikere Foto: Niels Husted

Løbet blev afviklet med stor succes - læs reportage fra løbet her: Historiens vingesus ramte rytterne i Roskilde

Nu har du muligheden for at deltage i en ægte klassiker i dansk landevejscykling.

Stjerneløbet i Roskilde blev født for næsten 120 år siden, og nu genopliver DGI, Roskilde Cykle Ring og vorespuls.dk løbet, efter det har ligget i dvale siden 1997.

”Det specielle ved Stjernløbet er, at du oplever historiens vingesus. Det gør du ved starten, på ruten og efter løbet. Du bliver en del af et løb, der blev kørt første gang i 1895,” siger DGI-konsulent Bo Wacker, der står for Stjerneløbet.

”I gamle dage var det en kæmpe event med mange tusinde tilskuere, og vi forsøger at genoplive noget af stemningen fra dengang.”

Stjerneløbet køres søndag den 3. august med start og mål i Roskilde.

Samme rute som profferne

Udover motionsløbet består Stjerneløbet af DGI Holdløb og et eliteløb. Næsten halvdelen af motionsløbets 46 km. lange rute er idendisk med den, eliterytterne kører på senere på dagen.

”Selve ruten er uden de store dikkedarer. Det vil sige, at stort set alle kan være med," siger Bo Wacker.

Du skal kunne køre de 46 km. på maksimum 2,5 time for at stille op.

Spar op til 40 % af dine kræfter ved at sidde rigtigt blandt andre ryttere i cykelløb. Læs hvordan du gør, og hvilke regler du bør overholde: Cykling: Hvordan sidder jeg i et felt?

Fokus på sikkerhed

Den forholdsvis korte og flade rute gør løbet perfekt for nye folk på racercyklen, og er det dit første løb, kan du føle dig helt tryg på vejen.

”Vi har stor fokus på sikkerhed, og der vil være mange poster på ruten, en førerbil foran feltet og officials på motorcykler. Sikkerheden er i top,” siger Bo Wacker.

Der er et begrænset antal pladser til løbet, så skynd dig at tilmelde dig før tilmeldingsfristen den 20. juli: Stjerneløbets motionsløb - tilmelding