DGI Holdløb bliver mere og mere populært

Første gang DGI Holdløb blev arrangeret var det en stor succes, og i år tegner motionsløbene til at blive endnu mere populære med flere tilmeldte

Årets første DGI Holdløb blev afholdt en forårsdag i Bjergby Foto: Jesper Bøss

Sæsonens første DGI Holdløb i landevejscykling blev med stor succes afviklet sidste onsdag aften i Bjergby ved Hjørring. Hele 24 hold stillede til start og kombinerede smil, højt humør og hyggeligt samvær med at køre en vis legemsdel ud af bukserne på den hårde og kuperede rute på godt 36 kilometer.

Er der en dansk by, der alene med sit navn kvalificerer sig til at danne rammen om et cykelløb, må det være Bjergby. Og tilsætter man områdets smukke landskab på en lunefuld dansk forårsaften, der blev prydet med den ene smukke regnbue efter den anden, så kunne rammerne om et cykelløb ikke være mere ideelle. I cykelsporten signalerer regnbue-farverne jo, at man er verdens bedste i sin disciplin.

Flere vil deltage i DGI Holdløb

Det var CCH, Cykle Clubben Hjørring, der sammen med DGI Nordjylland og vorespuls.dk stod bag løbet, og her var man rigtig glad for de mange tilmeldte ryttere.

"Det er andet år, vi afvikler løbet. Sidste år havde vi 8 tilmeldte hold, så det er helt fantastisk, at vi i aften har 24 hold til start," fortæller Erik Kammer Andreasen, der er formand for CCH.

"Holdløb er de seneste år blevet mere og mere populært, og som cykelklub er vi naturligvis glade for at være med til at præge udviklingen og være med til at stable et arrangement som dette på benene. Og så er det jo skønt med en massiv opbakning."

Læs også: Jubel over unik disciplin

"Næste år er vi naturligvis klar igen, og så er jeg sikker på, at vi passerer 30 tilmeldte hold," siger Erik Kammer Andreasen.

Alle ryttere skal i mål

Holdløb i cykling er unik disciplin, der handler om samarbejde. Det kendes fra blandt andet holdtidskørslen i Tour De France, men faktisk er reglerne skrappere til DGI Holdløb end i de franske alper.

"I Tour De France er der plads til udfald, da holdtidskørslen kun handler om de bedste ryttere. Hos os er der fem ryttere på hvert hold, og som vi siger… fem mand ud – fem mand hjem. Så det er virkelig en samarbejdsøvelse, hvor man ikke er bedre end det svageste led," fortæller Mikkel Lybæch, der er idrætskonsulent hos DGI Nordjylland med ansvar for cykling.

Læs også: Træn dig op fra 0-60 km på 10 uger

"Vi har også indført et sæt handicapregler, hvor man får lidt fradrag i tiden afhængig af ens alder, ligesom kvinder også får fradrag. På den måde kan alle konkurrere mod hinanden. "

Holdløb som Pariser-opvarmning

Et af de deltagende hold i onsdagens holdløb i Bjergby var Team Hjørring, der ud af de 24 deltagende hold sluttede som nummer 22. Men placeringen var ikke det vigtigste.

"Det er første gang nogensinde, at vi deltager i et holdløb. Men det har været en supergod oplevelse," lød det samstemmende fra Tommy, Eigil, Brett, Hans Jørgen og Kenny.

"Vores formål i Team Hjørring er at køre til Paris med Team Rynkeby og gøre det i selskab med 16 unge mennesker, der måske ikke har de bedste forudsætninger for at få sådan en oplevelse. Så vores formål med at deltage er at vise trøjen og støtte et godt formål. "

Rygtet om DGI Holdløb spreder sig

Onsdagens holdløb i Bjergby var det første af otte løb, der afvikles den kommende måned rundt omkring i Jylland.

"Cykelklubberne og rytterne har virkelig taget vores holdløb til sig. Vi havde nogle gode og velafviklede løb sidste år, og det kan vi mærke har rygtedes ude i klubberne. Opbakningen er rigtig flot," fortæller Mikkel Lybæch fra DGI Nordjylland.

Vinderne af løbet i Bjergby blev Aalborg Cykel-Ring Motion 1, der tilbagelagde de godt 36 kilometer på 57 minutter og 28 sekunder, hvilket med de gældende handicapregler blev nedjusteret til 54 minutter og 28 sekunder.

Se alle DGI Holdløb i foråret/sommeren 2015.