Cykling: Træningsprogram, hvis du vil køre cykelløb

Cykelløb er motiverende, men øv din teknik, for der køres tæt! Se dette 4 ugers træningsprogram.

Det motiverer at træne op til et cykelløb og have et mål. Foto: Colourbox

Et cykelløb er god motivation

Cykelløb er meget mere end tårnhøje bjerge i Tour de France. Der er også et bredt udvalg af motionsløb i Danmark. Og det er sjovt!

For mange er det yderst motiverende at køre cykelløb mod sig selv og andre, og det kan være rigtig godt at bruge et cykelløb som mål for din træning.

Læs mere: Enkeltstart: Test dig selv som en Tour-rytter

Gratis træningsprogram

Dette træningsprogram forudsætter, at du har trænet grundtræning i minimum en måned.

Fire ugers træningsprogram til cykelløb

Bemærk:
Imellem intervallerne bør du ligge med en intensitet omkring 70%. Hvis du kommer til at ligge lidt under har det ikke den store betydning. Når der er flere intervaller i programmet sikrer de 70% at du restituerer og derved også får høj kvalitet i de andre intervaller.

Træn din teknik

Der kommer mange andre faktorer på spil, når du vil køre cykelløb, fordi du skal træne din teknik og øve dig i at køre i felter.

Læs mere: Træn på danske "bjerge": Stejlere end Alpe d'Huez

Selv et lille udsving kan betyde noget for dem, der ligger ved siden af eller bagved dig i et cykelløb.

Derfor er det også vigtigt at finde nogle andre at træne sammen med, så du kan øve dig i at ligge på hjul, tage føringer, spare på dine kræfter og finde dine styrker.

Gode råd til træningsprogram

Du skal være opmærksom på følgende i forhold til træningsprogrammet:
- Intervallerne bør så vidt muligt planlægges i den midterste del af den enkelte træning.
- Når du ikke kører intervaller skal du i begyndelsen træne i restitutionszone omkring 70% og når du bliver mere trænet skal du arbejde i moderat aerob zone omkring 75%.
- Når du træner i restitutionszone eller moderat aerob zone kan du have fokus på hvordan du sidder på din cykel, din kadence, om du både trækker og træder, om du fører dine knæ lige op og ned osv.
- Det er god motivation at træne med andre, men du skal sørge for at blive i dine zoner, så træningen ikke bliver konkurrence og derved for hårdt.