16.000 kan cykle over Storebæltsbroen næste år

Lørdag den 11. juni 2022 giver Tour de Storebælt 16.000 danske og internationale cykelmotionister muligheden for at cykle hele eller dele af den rute, der tre uger senere lægger asfalt til 2. etape af Tour de France 2022. Tilmeldingen til løbet åbner 1. juli i år.

Cykl over Storebæltsbroen 11. juni 2022, hvor DGI og flere andre står bag motionscykelløbet Tour de Storebælt. Foto: Sund & Bælt

Tilmelding åbner torsdag d. 1. juli 2021 kl. 12.00.

Tilmeld dig HER.

For at så mange danskere som muligt kan være aktive deltagere i den store Tour-fejring, og for at bruge dette som afsæt for at skabe endnu flere glade motionscyklister i Danmark, er DGI, DIF og DCU gået sammen om at skabe Tour de Storebælt med støtte fra Sport Event Denmark.

”Vi har en lang og stolt cykeltradition i Danmark, hvor cykling på ingen måde er forbeholdt de professionelle. 9 ud af 10 danskere har en cykel og bruger den, og derfor er det supergodt, at cykelmotionsløbet den 11. juni åbner op for, at cykler både med og uden bagagebærere kan køre over Storebælt. Løbet vil være en stor oplevelse, der kan motivere til at cykle endnu mere i hverdagen og dermed også bidrage til bæredygtig transport,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Et motionscykelløb for alle

Deltagerne kan vælge mellem tre distancer; 200 km, 100 km og 25 km, hvoraf den fulde etape på 200 km strækker sig fra Roskilde til Nyborg. Med de tre forskellige ruter kan langt de fleste køre med:

”Tour de Storebælt er et skoleeksempel på, hvordan man kan bruge en gigantisk idrætsbegivenhed som Tour de France til at involvere og aktivere Danmarks befolkning. Det gælder både de danskere, der vil køre stærkt, og de, der vil køre stille og roligt med familien. Det bliver et fantastisk syn at se idrætselskende danskere i tusindvis passere Storebælt på cykel,” siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark stemmer i: ”Tour de Storebælt skal være tilbuddet til alle cykelglade danskere om at køre Tour de France i Danmark. Motionscykelløbet bliver således et symbol på den danske cykelkultur og på Danmark som cykelnation og destination.

På cykel over Storebæltsbroen

På alle tre ruter kører deltagerne over Storbæltsbroen og lander ved den officielle Tour-målstreg i Nyborg. Der kommer motionscyklister på broen i et omfang, der ikke er set siden åbningen af broen i 1998, og Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union (DCU) glæder sig over at kunne give cykelentusiaster den mulighed:

”At Tour de France kommer til Danmark er fantastisk for alle, der elsker cykelsport og lyden af Tour’en. Vi er glade for i fællesskab med vores gode partnere at kan give tusindvis af cykelentusiaster, små som store, øvede som uøvede, en fantastisk oplevelse på dele af tour-ruten og sågar over Storebæltsbroen. Det bliver en kæmpe begivenhed i sig selv. Vi glæder os til at klæde Danmark i gult, og vi håber, at rigtig mange springer på cyklen og deltager i Tour de Storebælt.”

Tour de France med start i Danmark

Aldrig før har Danmark været medarrangør af verdens største cykelløb, og der går nok lang tid før, det sker igen. Tour de Storebælt er officielt sideevent for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022, og med en målsætning om mere end 16.000 deltagere bliver Tour de Storebælt også det største enkeltstående sideevent til Tour de France i Danmark.

“Tour de France i Danmark skal være en gul cykelfest for alle, hvor vi også har fokus på både elite- og motionscykling. Derfor er jeg utrolig glad for, at Tour de Storebælt giver både passionerede landevejscyklister og helt almindelige motionister en enestående mulighed for at deltage i et løb over Storebæltsbroen. Med tre forskellige distancer, som alle kommer henover et af de mest ikoniske steder for Touren i 2022, bliver det en unik oplevelse,” siger Alex Pedersen, Direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark.

Fakta om Tour de Storebælt 

DGI, DIF og DCU er arrangører af Tour de Storebælt. Sport Event Danmark har givet økonomisk støtte.

Tour de Storebælt er officielt sideevent for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022.

Tilmeldingen åbner 1. juli 2021 klokken 12.

Løbet tilbyder start fra tre forskellige byer langs ruten, alle med mål i Nyborg:

  • Start i Roskilde – 200 km og ca. 1200 højdemeter
  • Start i Kalundborg – 100 km og ca. 500 højdemeter
  • Start i Korsør – 25 km og ca. 100 højdemeter

Ruten på 200 km indeholder de tre stigninger som alle er kategoriserede til Tour de France 2022:

  • Asnæs Indelukke (1,1 km á 5,8 %)
  • Høve Stræde (1,6 km á 4,7 %)
  • Kårup Strandbakke (1,3 km á 5,6 %)

Tour de Storebælt køres på åben vej, hvilket indebærer, at alle deltagere skal følge færdselsloven og standse for rødt lys.

Under løbet vil Storebæltsbroen have et spor åbent i hver retning. 

Se også www.tourdestorebaelt.dk.