Video: HIIT workout - 12 minutters træning med høj forbrænding

VoresPuls' 12 minutters HIIT workout giver dig en tårnhøj forbrænding både under og efter træningen.

Inden du går i gang

VorePuls' "HIIT workout" kræver ikke meget, da øvelserne er ganske simple. Der er beskrivelser af alle øvelser i artiklen.

Læs også: Derfor øger "HIIT workout" din forbrænding
  1. Du skal have lidt plads til at lave øvelserne.
  2. For at få det maksimale ud af træningen, er det vigtigt, at du presser dig selv.
  3. OBS.: Føles øvelserne får hårde, så er det okay at justere dem ved f.eks. at have et knæ i gulvet.

Del 1 (3 runder med 30 sekunders pause mellem hver runde)

Lunges i 40 sekunder

Stå med omkring hoftebreddes afstand mellem fødderne. Tag et langt skridt fremad med det ene ben. Bøj i knæet og sænk kroppen ned mod gulvet, så knæet på det bagerste ben næsten kommer ned at røre. Vend tilbage udgangsstillingen ved at sætte af med det forreste ben. Gentag øvelsen med modsatte ben.

Mavebøjninger i 30 sekunder

Læg dig på ryggen med knæene bøjet og fødderne i gulvet. Rør hænderne bag hovedet, og løft derefter overkroppen fri af gulvet, så du næsten kommer op i siddeposition. Rør dine fødder og læg dig ned igen.

Burpees i 20 sekunder

Stå med fødderne i omkring skulderbreddes afstand. Læn dig forover, placér hænderne i gulvet, og hop bagud med fødderne. Bøj i armene, til brystet rører gulvet. Stræk armene, og hop frem med fødderne igen. Hop fra denne stilling samtidig med, at du klapper i hænderne over hovedet.

Læs også: Video: 7-minutters træningsprogram til at blive fit

Del 2 (3 runder med 30 sekunders pause mellem hver runde)

Squats i 40 sekunder

Stil dig med omkring skulderbreddes afstand mellem fødderne. Bøj i knæene og hoften, og sæt dig så dybt du kan. Stræk benene, og kom tilbage til udgangsstillingen.

Armbøjninger i 30 sekunder

Placer hænderne på gulvet med strakte arme. Sæt tæerne i jorden med hoftebreddes afstand. Kroppen danner en vandret linje fra dine fødder og op til din nakke. Bøj i albueleddet, så overkroppen langsomt nærmer sig gulvet. Pres herefter fra mod gulvet, så du kommer tilbage til udgangsstillingen.

Englehop i 20 sekunder

Bøj dine ben med det ene ben lidt foran det andet, og kom ned på hug, så dine fingre kan røre gulvet. Lav et stort hop op i luften samtidig med, at strækker armene i vejret og du lader benene skifte plads. Kom hele vejen ned igen til udgangsstillingen, nu med det andet ben foran, og hop op igen.

Læs også: Derfor er "7 minute workout" så effektivt