Transportminister lukker populære motionsløb

Motionsløb over Storebæltsbroen er slut. Det oplyser foreningen bag Broløbet, som arrangerer det store motionsløb over Storebæltsbroen. Det er transportministeren, der har taget beslutningen.

"Det bør være muligt, en gang hvert tredje år at afvikle Danmarks måske mest unikke løbebegivenhed." Foto: Colourbox.com

Når tusindvis af løbere snører løbeskoen for at løbe over Storebæltsbroen til september, så bliver det sidste gang. Motionsløbet "Broløbet" lukker, oplyser foreningen bag.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nemlig taget beslutningen om, at det ikke lægnere skal være muligt at afholde motionsløb over broen.

Arrangører er forundret over beslutning

Det er naturligvis ikke en beslutning, der blev modtaget med begejstring af arrangørerne af motionsløbet.

"Det er klart, at det tager lidt længere tid at køre over broen, når der er broløb. Men med alle de tiltag, der er gjort, mener vi, at generne er minimale," siger formand Per Hansen ifølge fyens.dk, og tilføjer:

"Det bør være muligt, en gang hvert tredje år at afvikle Danmarks måske mest unikke løbebegivenhed."

Læs også: Gratis print-ud-træningsprogram: Træn op til 10 km

Ikke eneste løb, der er i fare

Også det meget populære Lillebælt Halvmarathon er i fare for at blive lukket ned.

For transportminister Ole Birk Olesen er ikke den eneste politiker i Folketinget, der er utilfreds med broløb.

Kim Christiansen, transportordfører for Dansk Folkeparti, har også givet udtryk for, at han og partiet mener, at broløb burde forbydes. Her er netop Lillebælt Halvmarathon blevet nævnt, da det broløb tidligere har forsinket ordføreren.

Læs også: 7 tips: Få racercyklen sommerklar

Stort cykelløb rammes også

Men også Danmarks længste motionscykelløb Aarhus-København bliver ramt af transportministerens beslutning.

Det skulle efter planen køres til september næste år, og de har fået en tilsvarende besked, fortæller Jens Veggerby, Veggerby Sport og Kultur, der står bag arrangementet til tv2.dk

"Vi har ellers fået tilladelse. Det er broerne, der forbinder Danmark, og jeg synes det her er et rigtigt dårligt signal at sende, når Danmark ønsker at få Tour de France hertil," siger Jens Veggerby til tv2.dk