Derfor øger "HIIT workout" din forbrænding

HIIT workout er kendt for, at du får en rigtig høj forbrænding, hvis laver træningen.

Træningen er især kendt for at give en høj forbrænding og træne din cardio. Foto: Alexander Håkansson

SE VoresPuls' HIIT WORKOUT (MED BESKRIVELSER AF ØVELSER)

Hvad er HIIT workout?

HIIT, står for højintensiv intervaltræninger, og det er en serie af øvelser, som skal foregå med høj intensitet, hvor du ikke skal bruge remedier udover, hvad du har i hjemmet. Med andre ord - du kan lave den i stuen, haven eller hvor det nu passer det.

Træningen er især kendt for at give en høj forbrænding og træne din cardio. Øvelserne er korte og meget intense. Som mange af de andre træninger som denne, så er det rigtig vigtigt, at du giver dig alt, hvad du kan for, at træningen skal have den effekt, vi skriver om her.

Derfor er HIIT workout så effektivt

Hvis du giver dig selv fuldt ud, så har studier vist, at du forbrænder melle 12-22 kalorier i minuttet, når du træner. Til sammenligning forbrænder du tre kalorier i minuttet ved let gang, som du kan læse i vores artikel "Så meget forbrænder du ved at gå og løbe".

Træningen er naturligvis også effektiv i kræft af, at det ikke varer i lang tid. Og tid er netop en af de største barrierer for at dyrke motion, hvilket også gør den her form for træning særdeles relevantt for mange mennesker.

Der hvor træningen også er særdeles effektik, det er i din efterforbrænding, som du også kan læse i studiet over i boksen til højre. Din efterforbrænding efter en effektik HIIT wokout kan vare helt op til 48 timer.