Enorm interesse for kajak til Landsstævnet: "Helt vildt fremmøde"

Imponerende 1434 personer prøvede kano og kajak-aktiviteter til Landsstævnet 2017. Det stemmer overens med tendensen, mener idrætskoordinator i DGI.

Billede taget til Landsstævnet 2017 ude ved Vestre Fjordpark, hvor rigtig mange af kajak-aktiviteterne fandt sted. Foto: Lars Holm

Forestil dig det lige. Solen har været fremme siden morgenstunden, og nu brager den ned over dig med 23 grader, og du kan næsten ikke lade være at udnytte det.

Sådan så virkeligheden ud i blandt andet Vestre Fjordpark i Aalborg lørdag under Landsstævnet.

Der troppede nemlig hundredvis af mennesker op for at prøve kræfter med aktiviteter indenfor kano og kajak, og de nød det i fulde drag.

I alt nåede 1434 mennesker en tur i vandet under Landsstævnet, hvilket oversteg alle forventninger, siger Lise Schmidt, idrætskoordinator for kano og kajak i DGI.

”Der var et helt vildt fremmøde. Vi havde nogle meget engagerede frivillige og instruktører, og deltagerne var rigtig glade og meget taknemmelige.”

Læs også: Guide: Farvandsbeskrivelser til kajak

Interessen er tendens

Det store fremmøde til Landsstævnet stemmer overens med den tendens, DGI ellers oplever på området.

”Vi oplever en stigende interesse for aktiviteterne i kano og kajak. Der er stigende medlemstal på vandaktiviteterne, og det er især de nye ting, folk gerne vil prøve,” siger Lise Schmidt.

Også på Landsstævnet var interessen for nye aktiviteter stor. Her prøvede i alt 334 mennesker et SUPboard og 115 et wakeboard. Og selvom niveauet var forskelligt hos alle deltagere, var der ingen sure miner.

”Folk var rigtig tilfredse, nogle fordi de ikke faldt i vandet, andre fordi de syntes det var virkelig fedt,” siger Lise Schmidt.

Læs også: 5 steder i Danmark du bare må ro kajak

Sikkerheden er i fokus

Under Landsstævnet blev der stillet skarpt på, at alle skulle komme sikkert op på land igen. Derfor blev alle deltagere skrevet ned, og de blev bedt om at læse en sikkerhedsinstruks, inden de hoppede i havnen.

”Vi går ikke på kompromis med noget, når det kommer til sikkerhed. Der var både instruktører klar i vand og på land,” siger Lise Schmidt.

Derfor fik alle, uanset niveau, også en redningsvest på, når de skulle ud. Men selv de skarpe sikkerhedskrav kunne ikke få humøret ned hos de mange landsstævnedeltagere.

”Der var både unge og ældre, der mødte op, og alle syntes det var rigtig fedt. Samlet set var det en kæmpe succes, og vi lavede deltagerrekord på landsstævnet” siger Lise Schmidt.