Nyt koncept: Gå et maraton i Danmark

Er 42,195 kilometer i overkanten at løbe – hvorfor så ikke prøve at gå det?

Er du til lange gåture, så burde du overvejer et Walk-a-thon. Foto: Colourbox.com

For mange er det helt usandsynligt at gennemføre et maraton, men er du en god gænger, så er det her måske din næste udfordring – at gå et maraton eller Walk-a-thon, som det hedder.

”Vi arrangerede Walk-a-thon til dem, som ikke kan eller vil løbe, og til dem som kan lide at opleve undervejs og samtidig få en udfordring. I bund og grund til alle, der kan lide at komme ud i naturen. Distancen vælger du selv,” fortæller DGI-konsulent Henrik Juhl, som er initiativtageren bag vorespuls-eventet Walk-a-thon i Danmark, som foregår i Videbæk.

Læs også: Gå eller løb – du forbrænder lige meget

Så meget kræver det at gå et maraton

At gå et helt maraton er en kæmpe udfordring. Derfor er der også både halvmaraton og 10 kilometer til Walk-a-thon, hvis du synes, den fulde distance er i overkanten.

”En god fysik er naturligvis vigtig, hvis du skal gennemføre specielt det hele maraton – der skal trænes på forhånd med gode lange gåture i månederne forud, og så skal der en god vilje til at fortsætte, når stivheden sniger sig ind,” fortæller Henrik Juhl og tilføjer:

”Og husk et par gode solide sko.”

Læs også: Gå dig sund

Tiden er ikke vigtig til et Walk-a-thon, men det er naturligvis meget rart at vide, hvor lang tid det tager. Sidste år var den hurtigste på maraton-distancen i mål efter syv timer, og de sidste kom i mål efter ni timer.

Du kan finde tilmeldingen og mere info om Walk-a-thon her

Der er også for-træning til det, så du er helt sikker på at gennemføre. De findes her:

Fortræning den 22.02

Fortræning den 06.03

Fortræning den 03.04

Fortræning den 17.04

Fortræning den 01.05

Fortræning den 22.05

Fortræning den 04.06