MTB Teknikpakke A - Basisteknik, position og terrænforståelse

Er du ny på MTB, eller har du ”bare kørt for sjov”, og ønsker at blive mere sikker og bedre teknisk?

Så er dette kursus lige noget for dig!

I pakken tilegner du dig de grundlæggende metoder og teknikker, så du bliver rustet til at klare de mange udfordringer, du vil møde på et mountainbikespor. Samtidig får du værktøjer, som du kan arbejde videre med.

Vores instruktør guider dig gennem de forskellige øvelser, og det hele vil foregå i trygge rammer og i et tempo, hvor alle kan være med. Pakkens indhold svarer til indholdet på kurserne MTB teknik 1 – Basisteknik og MTB teknik 2 - Position og terrænforståelse. Dette kursus er altså for dig der gerne vil få kickstartet MTB teknikken på bare 4 timer.


På kurset arbejder vi med jeres individuelle udviklingspunkter inden for:

Grundposition

Den optimale grundposition giver dig et godt udgangspunkt for at kunne finde den rette balance på cyklen og dermed komme gennem forhindringerne sikkert og kontrolleret.

Balance

Noget vi hele tiden kan øve os på og udfordre os selv i. Vi vil med små lege, finde ud af hvor vigtigt det er at øve sin balance for at kunne blive bedre på mountainbike.

Bremseteknik

Hvor meget er der behov for at bremse? Skal jeg blokere mine hjul? Vi skal også finde ud af, hvor effektive bremserne er på en mountainbike. Samtidig lærer du, hvor og hvornår på sporet det er mest hensigtsmæssigt at bremse.

Gearvalg

Korrekt valg af gear er med til at give os et bedre flow gennem sporet. Vi skal derfor finde ud af, hvornår de forskellige gear giver mening at bruge, da timing og korrekt gearvalg vil give dig endnu mere overskud på sporet.

Mødested:

Vi mødes ved MTB-Tours ved Hareskoven, Gl. Hareskovvej 321, 3500 Værløse.

Der er mulighed for at leje MTB-cykler i 'MTB-Tours'. Dette er dog for egen regning og koster 250 kr.

Medbring: 
- Vand og lidt snacks til at fylde energidepoterne
- Ekstra slange og dækjern samt evt. multitool og pumpe

Har du allerede styr på det vi arbejder med på dette kursus, så anbefaler vi at du allerede nu melder dig til MTB Teknikpakke B - Hop, trykkontrol  og svingteknik